Η Ελπίδα Πρίντεζη - Καμπέλη καλεσμένη του Χάρη Βεκρή στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 - 18:28

Η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνήτρια, Ελπίδα Πρίντεζη - Καμπέλη, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της 7ης κατά σειρά για το 2024, ραδιοφωνικής εκπομπής "ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ", μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του «PRIME RADIO 100,3».

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ντελαγράτσια, η Συριανή Διδάκτορας - Ιστορικός Εκπαίδευσης και Τοπικής Ιστορίας, ξεκίνησε μεταφέροντας στους ακροατές της εκπομπής τις παιδικές της μνήμες από τα χρόνια που Καθολικοί και Ορθόδοξοι γιόρταζαν διαφορετικές ημερομηνίες το Πάσχα στο νησί. Μέσα από τις ερωτήσεις του συντονιστή και παρουσιαστή της εκπομπής, Χάρη Βεκρή, που ακολούθησαν τη σειρά της επαγγελματικής και συγγραφικής της πορείας, οι ακροατές της Ελπίδας Πρίντεζη – Καμπέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία της ιστορίας των σχολείων του νησιού, της ζωής των κατοίκων της Άνω Σύρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αλλά και για τα δικαιώματα της Συριανής γυναίκας στον 17ο - 18° αιώνα.

Η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», της ομώνυμης ομάδας που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια στο facebook, θα συνεχίσει τον κύκλο της ραδιοφωνικής της επαφής με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς ανθρώπους του νησιού, σε μία προσπάθεια ανάδειξης αξιόλογων πρωτοβουλιών, αλλά και προτάσεων, που μπορούν να αποτελέσουν σημεία εκκίνησης για τη βελτίωση τόσο της καθημερινότητας, όσο και της μελλοντικής εξέλιξης του τόπου μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Παρουσίαση - συντονισμός: Χάρης Βεκρής

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δέσποινα Συλιβάνη

Ηχογράφηση - παραγωγή βίντεο: Γιάννης Τσιτσώνης

Μουσική σήματος: Δημήτρης Κεραμιδάκης

Χορηγός: Μεταφορική Σύρου «ΠΑΓΙΔΑΣ EXPRESS»

Το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr