Μενίδι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της

  • Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024 - 17:40

Συνελήφθη τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης γυναίκας για τη δολοφονία της στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες συνελήφθη στην περιοχή της Φυλής.

Ο 50χρονος άνδρας εντοπίστηκε να είναι μόνος του από περιπολία της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από οικοδομή στην περιοχή της Φυλής. Κατά πληροφορίες, είχε εμφανώς καταναλώσει αλκοόλ ενώ φέρεται να προσπαθούσε να κρυφτεί στο υπό ανέγερση κτήριο.

Εν τω μεταξύ, ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύντροφό της η 40χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε άγρια το πρωί της Πέμπτης στο πιο κεντρικό σημείο του Μενιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, το θύμα της επίθεσης είχε αναφέρει στις καταγγελίες της ότι ο 50χρονος, ο οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και γινόταν βίαιος με αποτέλεσμα να την χτυπά και να την απειλεί.

Τελευταία φορά που η γυναίκα πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος προκειμένου να τον καταγγείλει και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση) ήταν στις 7 Μαΐου 2024. Τότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Ο διοικητής του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δύο μέρες μετά το συμβάν και εκείνη του απάντησε ότι είναι εντάξει.

Στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φώναζε η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι

Μάρτυρας που μίλησε στο MEGA ανέφερε πως, αμέσως μετά την δολοφονία έφτασε στο σημείο η κόρη της 40χρονης, άρχιζε να κλαίει και να φωνάζει στους αστυνομικούς και να λέει «αφήστε με να περάσω νομίζω είναι η μαμά μου», ζητούσε βοήθεια, έκλαιγε και μιλούσε στο τηλέφωνο με τον ανήλικο επίσης αδερφό της λέγοντάς του, «ο μπαμπάς μάλλον σκότωσε την μαμά».

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένη και μια κάτοικος του Μενιδίου, η οποία όταν έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 40χρονη από την Αλβανία είδε -πέρα από τη σορό της άτυχης γυναίκας- την κόρη της 40χρονης σε κατάσταση σοκ να μιλά στο τηλέφωνο και να λέει πως ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της.

«Ήρθε μια κοπελίτσα, χαρακτηριστικά εδώ στον τόπο του συμβάντος, και είπε ότι 'ίσως να είναι η μαμά μου' ενώ έκλαιγε και ωρυόταν», λέει χαρακτηριστικά. «Έδειξε μια φωτογραφία στους Αστυνομικούς και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η μαμά της. Είπε ότι η μαμά της σήμερα δεν πήγε στη δουλειά και αφού έδειξε τη φωτογραφία στους αστυνομικούς τους είπε ότι τη σκότωσε ο μπαμπάς της».Όπως ισχυρίζεται η κάτοικος, το ζευγάρι είχε αγοράσει σπίτι, πρόσφατα στην περιοχή, ενώ όπως λέει για την κόρη της 40χρονης: «Μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε 'έχουν σκοτώσει τη μαμά μου, έχουν σκοτώσει τη μαμά μου', ήταν πολύ συγκλονισμένη».

«Έλεγε πως 'ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου, τη βρήκε, καθώς πήγαινε στη δουλειά της'». Όπως εξηγεί, πιθανότατα το κορίτσι εκείνη την ώρα μιλούσε στον αδερφό της και του έλεγε: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Πηγή:protothema.gr