Διακίνηση ναρκωτικών στη Μήλο

  • Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014 - 06:10

Σύλληψη 2 αλλοδαπών, Αιγυπτιακής καταγωγής, τη Τρίτη 20 Μαΐου στη Μήλο, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Μήλου που διερευνούσαν την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ακινητοποίησαν τους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 44 και 45 ετών, μετά την άφιξη τους στο νησί με πλοίο της γραμμής από Πειραιά και πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, επιμελώς συσκευασμένη, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους δύο κιλών και εξήντα οκτώ γραμμαρίων. Επίσης στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους οκτώ εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ, επτά τραπεζικά βιβλιάρια, τρεις χρεωστικές πιστωτικές κάρτες τραπεζών, ένα παραστατικό απόδειξης από εταιρία ταχυμεταφοράς χρημάτων, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και επτά ενεργοποιημένες κάρτες sim.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε συνδυασμό με την μελέτη των τραπεζικών βιβλιαρίων και των υπόλοιπων αναυρεθέντων αντικειμένων στην κατοχή των συλληφθέντων, προκύπτουν χρηματικές συναλλαγές προερχόμενες από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Εις βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου.

Ετικέτες: