Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα στη Σαντορίνη

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι κλοπές, που διέπραξαν στο νησί τον τελευταίο μήνα

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, αφορά στα κατά περί περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού:

  • Τα ξημερώματα της 05.06.2014, διέρρηξαν οικία, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

  • Τα ξημερώματα της 07.06.2014, διέρρηξαν ξενοδοχείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 08.06.2014 έως 11.06.2014, διέρρηξαν οικία σπάζοντας την κλειδαριά της εισόδου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα αντικείμενα.

  • Την 08 προς 09.06.2014, διέρρηξαν μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, κούτες με τσιγάρα και χρήματα.

  • Βραδινές ώρες της 10 προς 11.06.2014, από κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης αφαίρεσαν χρυσά - ασημένια κοσμήματα και πολύτιμους λίθους συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.

  • Το βράδυ της 11.06.2014, διέρρηξαν κυλικείο, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.Επίσης, όπως προέκυψε σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου, για κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.