Οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών και όπλων

Οργανωμένη αστυνομική έρευνα διεξήχθη στη Μήλο στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλικών, κροτίδων και βεγγαλικών, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε μία επιχείρηση και τέσσερις κατοικίες που διατηρούσε ο ίδιος στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης είχε εγκαταστήσει εργαστήριο καλλιέργειας και αποξήρανσης φυτών κάνναβης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της κατοικίας του ενώ το σύνολο όσων βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του επρόκειτο να οδηγηθεί χθες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Χάπια, εκρηκτικοί μηχανισμοί και αγοραπωλησίες

Ειδικότερα, πριν από τέσσερις ημέρες στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στον 36χρονο τη στιγμή που εξέρχονταν από το σπίτι του. Στην κατοχή του βρέθηκαν δυο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 425 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ. Στη συνέχεια, ακολούθησαν έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε τέσσερις κατοικίες που διατηρεί σε διάφορες περιοχές της Μήλου.

Όσον αφορά στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης βρέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος – γκλοπ, τρεις κροτίδες, ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο πραγματοποίησης τηλεφωνικών ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, στην πρώτη κατοικία εντοπίστηκε στο δεύτερο όροφο ειδικά διαμορφωμένος χώρος (αυτοσχέδιο θερμοκήπιο) μέσα στον οποίο καλλιεργούσε επιμελώς φυτά κάνναβης, υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας) με χρήση τεχνιτών μέσων και λιπασμάτων, ενώ στο ισόγειο αντίστοιχος χώρος (ξύλινη ντουλάπα) αποξηραντήριο των φυτών κάνναβης.

Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων και στις υπόλοιπες κατοικίες βρέθηκαν δύο δοχεία και μια νάιλον συσκευασία με υγρά και ουσίες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των φυτών, πτυσσόμενο μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών, κροτίδα μεγάλης ισχύος, τέσσερα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και πολλές ναρκωτικές ουσίες, καθώς επίσης εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από ζελατοδυναμίτιδα και πυροκροτητή βάρους 400 γραμμάριων.

Ετικέτες: