Έλεγχοι από Υπηρεσίες Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν.Αιγαίου

Στόχος η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Τα αυξημένα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θορύβησαν τους αρμόδιους οι οποίοι προέβησαν σε στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους με στόχο την πρόληψη τροχαίων.

193 παραβάσεις στο διάστημα 28 έως 30 Αυγούστου

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, κατά το χρονικό διάστημα από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού προέβησαν σε έλεγχο 366 οχημάτων από τους οποίους βεβαιώθηκαν 193 παραβάσεις.

Ανάμεσα στις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες συγκαταλέγονται 2 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότησης, 17 παρανομίες κατά την οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια, 1 παράνομη κυκλοφορίας οχήματος , 11 παρανομίες κυκλοφορίας οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, 3 χωρίς ΚΤΕΟ. Μεταξύ άλλων 6 αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 62 οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος, 1 οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, 5 λόγω χρήσης κινητού κατά την οδήγηση και 84 άλλου είδους παρανομίες. Ομολογουμένως οι παραβάσεις οι οποίες διαπιστώθηκαν το τριήμερο δημιουργούν πολλαπλά ερωτήματα τόσο για την νοοτροπία που επικρατεί σχετικά με το κατά πόσο τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας από τους οδηγούς όσο και για το αν πρέπει εν τέλει τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά με στόχο την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος.

Ωστόσο άκρως θετικό αξιολογείται το γεγονός ότι οι αρμόδιοι προέβησαν στους εν λόγω ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, την ενίσχυση των προγραμμάτων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών μέσα από την αυξημένη παρουσία και δράση των Υπηρεσιών τροχαίας στο οδικό δίκτυο. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου για την επίτευξη του στόχου συγκροτήθηκαν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες ανάλογα κλιμάκια-συνεργεία τροχονομικών ελέγχων ενώ παράλληλα προσήχθησαν 16 οδηγοί μεταξύ των οποίων 5 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Μέτρα Λιμεναρχείου λόγω επιδείνωσης του καιρού

Παράλληλα η Λιμενική Αρχή Σύρου προχώρησε στη λήψη αυξημένων μέτρων με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που έβγαλε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση πρόκειται να προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος.

Ετικέτες: