Ευχαριστήριο μήνυμα επάρχου Άνδρου για την κατάσβεση της φωτιάς

Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν πυροσβέστες και εθελοντές στην Άνδρο, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους, για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί από τις 17 έως και τις 19 Οκτωβρίου 2014 σε τέσσερα σημεία “Βουρκωτή”, “Κατακαλαίοι”, “Εβρουσές” και “Αποίκια” εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του από καρδιάς, ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Συγκεκριμένα, ο έπαρχος Άνδρου απηύθυνε ευχαριστίες  σε όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης όπως ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγο Π.Σ. κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου για την αποστολή αεροπλάνων, πυροσβεστών  και πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και για την προσωπική του επίσκεψη στα μέτωπα της πυρκαγιάς, ο Διοικητή της ΕΜΑΚ για την επιτόπια παρουσία του στο νησί και το συντονισμό του έργου πυρόσβεσης, ο Προϊστάμενος κ. Χρήστος Παπαϊωάννου και οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, οι εθελοντές πυροσβέστες του νησιού, οι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης “Ραφήνας”, “Αγίου Στεφάνου”, “Βύρωνα”, “Ροδόπολης”, και ο  πλοιοκτήτης της εταιρείας Fast Ferries κ. Θ. Παναγιωτάκης, τα πληρώματα και οι πλοίαρχοι κ.κ. Σκιαδά και Κολίτσα για τη μεταφορά των πυροσβεστικών οχημάτων, των πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης με τα Ε/Γ-Ο/Γ  ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. στην Άνδρο.

Η συνεργασία του Δήμου Άνδρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνέβαλε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.