Ενεργοποίηση από τη Λιμενική Αρχή Σύρου του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος στη Γυάρο

  • Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2019 - 20:12

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος προς παροχή βοήθειας σε ακυβέρνητο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, βορειοδυτικά της νήσου Γυάρου.

Το συντονισμό έχει αναλάβει προσωπικά ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο οποίος επιβαίνει σε πτητικό μέσο (ελικόπτερο) του Λιμενικού Σώματος και υπερίπταται του ακυβέρνητου σκάφους, παρέχοντας συνδρομή και οδηγίες.

Παράλληλα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Επί του ακυβέρνητου σκάφους επιβαίνουν δύο ημεδαποί.

Στην περιοχή προσέτρεξαν το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, ΠΛΣ 603, καθώς βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Λιμενικής Αρχής Σύρου η θαλάσσια περιοχή της Γυάρου.

Το Λιμεναρχείο Σύρου ενεργοποίησε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για περιστατικά έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο του οποίου εδόθη εντολή και στο ρυμουλκό ΛΕΩΝ 1 να σπεύσει άμεσα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη, οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, εγκατέλειψαν το ακυβέρνητο σκάφος τους και μετεπιβιβάστηκαν σε διερχόμενο ακτοπλοϊκό ταχύπλοο πλοίο, προκειμένου να μεταφερθούν στη Ραφήνα.

Το ακυβέρνητο σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ερμούπολης.