«ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Στον Εισαγγελέα εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Μεταφορών Τρικάλων!

  • Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:22

Χριστόφορος Παπαθανασίου 

Σε ρυθμό καταιγίδας με πολλά… μποφόρ φαίνεται πως εξελίσσεται η έρευνα από τους “αδιάφθορους” στη Διεύθυνση Μεταφορών Τρικάλων.

Χθες οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές στην Διεύθυνση Μεταφορών που στεγάζεται στην Σωτήρα Τρικάλων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από επώνυμη καταγγελία που δέχτηκε προχώρησε σε ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων 9 άτομα.

Συγκεκριμένα, 7 υπάλληλοι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα των τοπικών Διευθύνσεων Συγκοινωνιών μεταξύ των οποίων και ανώτατα στελέχη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και 2 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών έδιναν τα τελευταία χρόνια σε υποψηφίους οδηγούς διπλώματα οδήγησης έναντι αμοιβής.

Τα άτομα που εμπλέκονται και έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι εννέα, οκτώ άτομα από τα Τρίκαλα και ένα από την Διεύθυνση Μεταφορών Καρδίτσας.

Τα χρηματικά ποσά όπως προκύπτουν από τους ελέγχους από το 2019 έως σήμερα, που αναλόγως αντιστοιχούσαν σε διπλώματα επιβατικών αυτοκινήτων και δίκυκλων, ήταν ιδιαίτερα υψηλά στην περίπτωση απόκτησης διπλώματος φορτηγού αυτοκινήτου.

Οι 9 οδηγήθηκαν χθες στη ΓΑΔΑ όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Η κατηγορία είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πλέον όμως έχουν στα χέρια τους στοιχεία και τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων.

Η δικογραφία ξεπερνά τις 4.000 σελίδες, και με απομαγνητοφωνήσεις ηχογραφημένων συνομιλιών.

Πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία των 9 συλληφθέντων ενώπιον του εισαγγελέα Τρικάλων, αφού είναι ένα θέμα που σίγουρα έχει πολλές πτυχές.