Άδεια η πόλη και συστηματικός έλεγχος από τις αρμόδιες Αρχές

Εικόνες 2ου lockdown στη Σύρο

Στην τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού προχωρούν οι πολίτες της Σύρου, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι εικόνες των άδειων δρόμων της Ερμούπολης αλλά και των άλλων περιοχών του νησιού, μετά την έναρξη του δεύτερου lockdown.

Παράλληλα, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: “Σε εξέλιξη και σε πλήρη εφαρμογή, από την πρώτη κιόλας ημέρα, βρίσκεται το σχέδιο της Λιμενικής Αρχής Σύρου, για την Απαρέγκλιτη τήρηση των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του Κορωνοιού COVID-19, από τους πολίτες- κατοίκους της Σύρου.
Οι στοχευμένοι αυστηροί έλεγχοι εκτείνονται από τον επιβατικό λιμένα Σύρου έως και όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης Σύρου, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι έλεγχοι ενδεικτικά εστιάζονται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, στην εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας και στις κατ´ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών υπό την τήρηση των απαραιτήτων προϋποθέσεων, στην τήρηση των διατάξεων για τη μεταφορά των επιβατών με τα ακτοπλοϊκά πλοία, κλπ. Σημειώνεται, ότι τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για τους παραβάτες που δεν συμμορφώνονται με τις κείμενες διατάξεις, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, έχουν διπλασιαστεί. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι έλεγχοι της Λιμενικής Αρχής Σύρου θα συνεχιστούν αδιάκοπα, μεθοδικά και κλιμακούμενα. Όποτε δε απαιτείται, θα διεξάγονται διευρυμένα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.”.

 

Ετικέτες: