“ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Πάτρα: Πώς η κάνναβη οδήγησε στη Μύκονο - Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ

  • Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021 - 06:23

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε συλλέξει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και η συνεργασία με τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυκόνου, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του βασικού προμηθευτή ποσοτήτων κάνναβης του ζευγαριού που συνελήφθη το Σάββατο στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, κατά την επιστροφή του από την Αθήνα μεταφέροντας με το αυτοκίνητο του ένα κιλό της ναρκωτικής ουσίας.

Πρόκειται για 35χρονο Έλληνα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα διατηρώντας σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», επιχειρήσεις στην Αθήνα και στο αιγαιοπελαγίτικο νησί και μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές.

ΤΑΞΙΔΙ

Η σύλληψη του 35χρονου πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες, μετά την άφιξη του στο νησί από λιμενικούς και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου, όπου σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα, αμέσως μετά την αγοραπωλησία της κάνναβης από τους «επισκέπτες» της Πάτρας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Κατά την προσαγωγή του, σύμφωνα με πηγές της «Π», αρνήθηκε την κατηγορία που του απέδιδαν προβάλλοντας τον ισχυρισμό, ότι τις τελευταίες 10 ημέρες βρισκόταν στη Μύκονο. Ομως, η ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ήταν καταλυτική. Γεγονός που ανάγκασε τον συλληφθέντα ν' ανασκευάσει την αρχική του επιχειρηματολογία.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Η «γνωριμία» διακινητή και του ανδρόγυνου που προμηθευόταν και στη συνέχεια διοχέτευε τη ναρκωτική ουσία σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, τοποθετείται χρονικά τον τελευταίο χρόνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή του 35χρονου σε κύκλωμα που εισάγει ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινεί στη χώρα, με κέντρο διανομής την Αττική.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Χθες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου ν΄ απολογηθεί την Τετάρτη. Για την ίδια ημέρα, έχει προσδιοριστεί και η απολογία των πατρινών αγοραστών της ναρκωτικής ουσίας.

Της Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου