“ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”

Ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα revenge porn από 23χρονο Ρεθεμνιώτη

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ
  • Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022 - 06:25

Ένα ανήλικο κορίτσι για πέντε τουλάχιστον μήνες βίωνε ολομόναχο μια κόλαση. Ένοιωθε ανυπεράσπιστο έχοντας πέσει στα δίκτυα ενός 23χρονου, που το απειλούσε και το εκβίαζε. Μέχρι που η ανήλικη δεν άντεξε και μπροστά στο αδιέξοδο που είχε βρεθεί, εκμυστηρεύτηκε σε κατάλληλο πρόσωπο την σκληρή πραγματικότητα που ζούσε. Έτσι έχοντας πλέον βοήθεια, συμπαράσταση, στήριξη και κατανόηση, κατάφερε να βγει από τον εφιάλτη και το αδιέξοδο, να καταγγείλει μαζί με τους γονείς της τον δράστη στην Αστυνομία, που τον συνέλαβε και τον παρέδωσε στη Δικαιοσύνη.

Κατά πληροφορίες και σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ο 23χρονος έχοντας επιδοθεί στο «ψάρεμα» ανηλίκων μέσω του διαδικτύου (grooming), εντόπισε το μικρό κορίτσι στα τέλη του καλοκαιριού και το προσέγγισε με σκοπό τη γεννετήσια κακοποίηση του. Ύστερα από πολυήμερες συνομιλίες του με την ανήλικη μέσω των κοινωνικών δικτύων, τη χειρίστηκε ψυχολογικά και συναισθηματικά, απέκτησε την εμπιστοσύνη της και εν τέλει φέρεται να κατάφερε τον σκοπό του μέσω προσωπικής συνάντησης που είχε μαζί της.

Ο κατηγορούμενος, την εγκλώβισε στα δίχτυα του. Και η συνέχεια ήταν ακόμη πιο οδυνηρή για την ανήλικη. Όταν θέλησε να ξεκόψει μαζί του, εκείνος επιδόθηκε σε ενέργειες εκβιασμού και απειλών εις βάρος της, για διαρροή φωτογραφιών της σε τρίτα άτομα (το γνωστό πλέον και στην Ελλάδα φαινόμενο revenge porn). Και όσο το κορίτσι αντιδρούσε και επιθυμούσε να απομακρυνθεί από τον 23χρονο, τόσο εκείνος συνέχιζε τις απειλές εις βάρος της.

Όταν πριν από λίγο διάστημα, το κορίτσι αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή και σχέση με τον 23χρονο, εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να την εκδικηθεί, υλοποίησε την απειλή του, διαρρέοντας φωτογραφία της σε πρώτη φάση σε μια φίλη της. Η ντροπή και συνάμα ο φόβος κυρίευσαν την ανήλικη όταν ενημερώθηκε. Οδηγήθηκε σε αδιέξοδο μη αντέχοντας τον εφιάλτη που βίωνε. Δίσταζε όμως να αποκαλύψει στους γονείς της, τι της συμβαίνει. Στο σκοτάδι που ζούσε η μικρή, είδε στο μυαλό της ένα φως. Ήταν η ψυχολόγος του σχολείου της, στο πρόσωπο της οποίας σκέφτηκε ότι θα βρει την λύτρωση. Της εκμυστηρεύτηκε λοιπόν την κόλαση που ζούσε. Εκείνη τη στήριξε αμέσως, τη βοήθησε και της έδωσε τη δύναμη να ξεπεράσει κάθε φόβο συμβουλεύοντας την να μιλήσουν μαζί στους γονείς της. Έτσι και έγινε.

Μόλις ενημερώθηκαν οι γονείς για το δράμα που ζούσε το παιδί τους, πήγαν στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και κατήγγειλαν τον δράστη. Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Έχοντας στο πλάι της η ανήλικη την ψυχολόγο της Αστυνομίας, περιέγραψε όλο το μαρτύριο που έζησε επί μήνες.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο 23χρονος συνελήφθη. Παράλληλα έγινε έρευνα στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, στο κινητό του. Κατά πληροφορίες, βρέθηκε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο στον Εισαγγελέα που του απήγγειλε κατηγορίες, ωστόσο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή. Στο Δικαστικό Μέγαρο μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια, όταν οι συγγενείς του κοριτσιού είδαν μπροστά τους τον δράστη.

Χθες εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες. Όμως φαίνεται πως δεν έπεισε. Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου συνεχίζει την έρευνα της, αξιολογώντας και το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου, προκειμένου να διερευνήσει εάν και άλλα ανήλικα κορίτσια έχουν πέσει θύματα του.

Πόπη Παπαδάκη