Ρόδος: Μια 18χρονη και δυο ανήλικοι ξάφρισαν 50.000 ευρώ από βυτιοφόρο

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024 - 09:18

Δυο ανήλικα αγόρια και ένα 18χρονο κορίτσι ταυτοποιήθηκαν χάρη σε πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες επιχειρήσεων στην περιοχή Κοσκινού της Ρόδου, ως αυτοί που τρύπωσαν στο βυτιοφόρο ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και άρπαξαν το τσαντάκι του, μέσα στο οποίο είχε 50.000 ευρώ.

Η κλοπή είχε γίνει την προηγούμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου, όταν ο επαγγελματίας βρισκόταν στην ταράτσα μιας κατοικίας για να συνδέσει τον σωλήνα με το στόμιο παροχής και να την προμηθεύσει με πετρέλαιο, ξεχνώντας να κλείσει την πόρτα του οχήματός του στο οποίο είχε αφήσει τα χρήματα που προόριζε για να πληρώσει τους προμηθευτές του πρατηρίου που διατηρεί στην περιοχή Αφάντου. Όταν επέστρεψε στο βυτιοφόρο, διαπίστωσε ότι το τσαντάκι με το πολύτιμο περιεχόμενο είχε κάνει φτερά.

Η έρευνα που ξεκίνησε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας αποκάλυψε ότι την κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού διέπραξαν η 18χρονη μαζί με δυο ανήλικους 16 και 13 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια επιχείρησης αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

Τα κλεμμένα χρήματα δεν βρέθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου υποβλήθηκε η δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών νεαρών -οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου- και σε βάρος των γονέων των δυο ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

 

Ετικέτες: