Με πτήση της Astra Airlines η μεταφορά της στη Σύρο

Με επισημότητα η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Με πάσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιστορικής και ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η διακομιδή της οποίας έγινε με την προγραμματισμένη πτήση της Astra Airlines.

 

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Σουμελά στη Σύρο

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

 

Μέλη του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, καθώς επίσης, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας της Σύρου και των Κυκλάδων, αλλά και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου, όπου και αφίχθη η εικόνα, την οποία και μετέφερε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου "Ο Εύξεινος Πόντος", Ουρανία Πανταζίδου.

Η εικόνα που διεκομίσθη από το ομώνυμο ιερό Προσκύνημα του Βερμίου προς τη Σύρο, θα μεταφερθεί επίσημα στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Ερμούπολης, μεθαύριο, Σάββατο, ενώ την Κυριακή 28 Μαΐου θα τελεσθεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου, στο πλαίσιο των Λειτουργικών Τελετών και Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 81η επέτειο από της ευρέσεώς της στον Αγ. Δημήτριο (Ερμούπολη, 25 Μαίου 1936). 

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι μικροί μαθητές έραναν με ροδοπέταλα την εικόνα ενώ αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο αεροδρόμιο προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Υπογραμμίζεται πως στο αεροδρόμιο μετέβη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας.