Λαμπρός εορτασμός της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο

  • Παρασκευή, 18 Μαΐου, 2018 - 06:13

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η περιφορά της Εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου από την παραλία της Αζολίμνου προς το εξωκλήσι της Αναλήψεως, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου.

Η Ανάληψη του Κυρίου, η οποία κάθε χρόνο εορτάζεται 39 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα, αποτελεί το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. Ο Κύριος «ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν το σωτήριο έργο Του για το ανθρώπινο γένος.

Από την πλευρά του, ο βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας π. Αντώνιος Βουτσίνος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο π. Πέτρο, ο οποίος χοροστάτησε για πρώτη φορά στον εορτασμό της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο, καθώς και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μάννα ο οποίος για μία ακόμη χρονιά προσέφερε σπιτικούς λουκουμάδες στους παρευρισκόμενους.

Στις λειτουργικές εκδηλώσεις έδωσαν επίσης το «παρών» ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα Γιάννης Μαραγκός, η πρόεδρος του Επιμορφωτικού – Φιλοτεχνικού Συλλόγου «Ο Φοίνικας Σύρου» Ρόζα Ξανθάκη και μέλη του ΚΑΠΗ Ερμούπολης, τα μέλη βρέθηκαν από νωρίς στο χωριό.