“ΛΑΟΣ” ΗΜΑΘΙΑΣ

Να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων

και τα χρήματα να δοθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς, προτείνει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος
  • Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:22

Να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς «οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται και καταπονούνται για να αποτρέψουν τους θανάτους από την βλακεία των ιερέων αυτών που έχουν ευθύνη που στέλνουν ανθρώπους στα νοσοκομεία» πρότεινε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, σε συνέντευξη του στον τοπικό σταθμό Startvfm της Δράμας. Ο μητροπολίτης που έχει ήδη προχωρήσει σε πνευματικά επιτίμια σε κληρικούς που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της εκκλησιαστικής διοίκησης, προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες να βρει μέσω της λίστας μισθοδοσίας τους κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για την άρνηση τους, να τους διακόπτεται ο μισθός.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, δέχεται επιστολές από υποστηρικτές των κληρικών που έχει τιμωρήσει, με τις οποίες τον απειλούν πως «δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην Δράμα, αν δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του».

«Χριστιανισμός τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κι αν θέλουν να τον βρουν, να πάνε εκτός της τοπικής εκκλησίας της Δράμας, είτε είναι παπάδες είτε λαϊκοί» τονίζει ο κ. Παύλος δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου σε όλους εκείνους που πολεμούν την Εκκλησία από το εσωτερικό της.

Ο μητροπολίτης Δράμας που έχει ολοκληρώσει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κάνει έκκληση στους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών τους και να εμβολιαστούν ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ πίστεως και εμβολιασμού.