Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο (ΦΩΤΟ - VIDEO)

  • Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, 2024 - 13:08

Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε σήμερα Σάββατο ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο, αλλά και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης, μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με τη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον μητροπολιτικό ναό της Μεταμορφώσεως, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β’, αλλά και με την παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η οποία κατέληξε στο λιμάνι.

Εκεί, ο μητροπολίτης Δωρόθεος πραγματοποίησε τον Αγιασμό των υδάτων και εν συνεχεία επιβιβάσθηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, από όπου έριξε τον Τίμιο Σταυρό απέναντι από την εξέδρα που είχε στηθεί στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Μανώλης Μουλίδης, ο οποίος κατενθουσιασμένος τον αφιέρωσε στη μικρή βαφτισιμιά του, η οποία, όπως είπε, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο λιμάνι της Ερμούπολης ιστιοπλοϊκά του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ιδιωτικά σκάφη, ρυμουλκά, καθώς και το πλοίο Blue Star Paros, το οποίο προέβαινε σε συνεχείς συριγμούς.

Εκτός από το πλήθος των πιστών, τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογυιού, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίο Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου,  η αερολιμενάρχης Σύρου, Βασιλική Πρέκα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.