Ενημερωτική εκδήλωση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο

Ωφελούν ή όχι τα αιολικά πάρκα;

Ανοιχτή πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αιολική ενέργεια βιομηχανικής κλίμακας και επιπτώσεις στην Πάρο».

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 17:30 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, είναι η ενημέρωση των πολιτών της Πάρου, καθώς έχει εγκριθεί, με περιβαλλοντικούς όρους και άδεια παραγωγής, η εγκατάσταση, στο νησί της Πάρου, 52 ανεμογεννητριών, ύψους 100m και συνολικής ισχύος 105 μεγαβάτ.

Όπως τονίζεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος», μέσα στις περιοχές, όπου προβλέπεται να γίνει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, περιλαμβάνονται ακόμη και χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Γι’αυτό το λόγο, θεωρείται απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το θέμα αυτό, όπως και οι επιδράσεις, οι οποίες θα υπάρξουν στην περιοχή, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, αλλά και την τοπική κοινωνία εν γένει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από τους Δήμους Άνδρου, Τήνου, Πάρου και Νάξου. Καθώς, όπως υπογραμμίζει ο «Αρχίλοχος», πρόκειται για μία διαδικασία χωρίς επιστροφή, είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση, ώστε να διερευνηθεί αν και κατά πόσο, αυτό θα ωφελήσει το νησί.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ειδικοί στο θέμα, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις φορέων του νησιού, συζήτηση, ενώ θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού.