Επιστροφή των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Ερμούπολης

Θετική πρωτοβουλία

Σε ισχύ τέθηκε η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμμάτων σε διάφορα σημεία του κέντρου, η οποία υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

Η θετική πρωτοβουλία της κοινότητας η οποία αξιολογείται άκρως θετικά καθώς κρινόταν αναγκαία από το σύνολο των δημοτών, έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού, καθώς και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Διευκρινίζεται ότι αρχικά η τοποθέτηση των κάδων γίνεται πιλοτικά για την διευκόλυνση των πολιτών. Ειδικότερα, ένας κάδος έχει τοποθετηθεί στην οδό Θυμάτων Σπερχειού, δύο κάδοι στην οδό Πρωτοπαπαδάκη και τέλος ένας κάδος στη συμβολή των οδών Χίου και Πρωΐου. Σημαντική κρίνεται η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να επιδείξουν ευθύνη χρησιμοποιώντας τους κάδους μόνο για την ρίψη μικροαπορριμμάτων και όχι για απορρίμματα τα οποία προορίζονται για τους μεγάλους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων.

Τέλος σημειώνεται ότι η μοναδική επιφύλαξη που υπήρχε για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας ήταν λόγω πιθανών αντιδράσεων από την πλευρά των επιχειρηματιών, οι οποίοι θεωρούν τους κάδους αυτούς εστία μόλυνσης.