Προσπάθεια πάταξης παράνομων οικοδομικών εργασιών στη Θήρα

  • Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2015 - 06:10

Για το φαινόμενο των παράνομων οικοδομικών εργασιών και τα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θήρας για την αντιμετώπιση του ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριαζής.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος σε ανακοίνωση του, από την αρχή της χειμερινής περιόδου, όπου γίνεται έναρξη των οικοδομικών εργασιών στην περιοχή της Καλντέρας, έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο της παράνομης και άναρχης δόμησης, απόρροια του οποίου είναι η καταστροφή του φυσικού κάλλους της μοναδικής στον κόσμο καλντέρας. Παράλληλα, από την κατάσταση αυτή δημιουργούνται συνθήκες στατικής επικινδυνότητας λόγω των τεραστίων εκσκαφών που δημιουργούν ορισμένοι ιδιοκτήτες στην προσπάθεια τους να κατασκευάσουν, με τη μέθοδο “της υποτιθέμενης αντιστήριξης” μεγαλύτερο αριθμό δωματίων. Σημειώνεται ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε εντονότερο βαθμό σε σημεία όπως το Δ.Κ. Οίας, την Τ.Κ. Ημεροβιγλίου και Δ.Κ. Φηρών. Στο πλαίσιο των ανωτέρω λόγων και με βάση το μέγεθος της καταστροφής και της παρανομίας που υφίσταται στο νησί, ο δήμος καταβάλλει σημαντικές προσπάθειές προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την συγκεκριμένη κατάσταση, θέλοντας να σταματήσει το καταστροφικό έργο.

Ωστόσο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τονίζει ότι λόγω του πλήθους των παρανομιών και της έλλειψης του ελεγκτικού μηχανισμού που υφίσταται ο δήμος, η Πολεοδομία και το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, δημιουργούνται αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο του δήμου. Σε μια προσπάθεια διευθέτησης του υφιστάμενου προβλήματος ο Δήμος Θήρας δημιούργησε φωτογραφικό αρχείο που αποτυπώνει τις διαφοροποιήσεις που παρανόμως προκύπτουν από αυτές τις εργασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να επιβληθούν, σε όσους προχώρησαν σε παρανομίες αλλά και σε όσους συνέβαλαν στις παρανομίες αυτές, οι απαραίτητες κυρώσεις.