Η εκπομπή TRACTION “σπίνιαρε” στους δρόμους της Σύρου

Μία Mercedes B-Class Diesel, ένα Honda HR-V και μία Harley-Davidson Street Glide αλώνισαν για τρεις ημέρες το νησί της Σύρου, για τις ανάγκες της εκπομπής “TRACTION”, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιστορικών Οχημάτων Σύρου “Syros Enfield”.

Η εκπομπή TRACTION μετράει 16 χρόνια παρουσίας στον τηλεοπτικό αέρα και ο Κώστας Στεφανής και η ομάδα του μας ταξιδεύουν, κάθε Σάββατο στις 14:00 μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, προσπαθώντας να κρατήσουν την ιδέα της αυτοκίνησης ζωντανή και σφριγηλή.

Στόχος της θεματικής εκπομπής η οποία αναμένεται να προβληθεί στα τέλη Απριλίου είναι η προβολή της Σύρου σε πανελλήνιο επίπεδο, μέσα από τα αξιοθέατα, τη μεγάλη ιστορία της και τον πολιτισμό της. Πέρα από το οδικό δίκτυο του νησιού, πραγματοποιήθηκαν επίσης γυρίσματα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Θέατρο Απόλλων και στο Βιομηχανικό Μουσείο, όπου εξασφαλίστηκαν πλάνα και από το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παγκοσμίως που κατασκευάστηκε στη Σύρο, το Enfield.

Κώστας Στεφανής: “Η Σύρος ήταν το μεράκι μας”

“Το επεισόδιο θα προβληθεί κοντά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αν μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να αυξήσουμε τους επισκέπτες του νησιού, θα έχουμε μεγάλη χαρά στην καρδιά μας, γιατί η Σύρος το αξίζει” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο υπεύθυνος του TRACTION, Κώστας Στεφανής. Όπως εξήγησε, στο παρελθόν ο ίδιος έχει επισκεφτεί ξανά τη Σύρο, από την οποία αναχώρησε με μία γλυκιά γεύση στα χείλη. “Αυτή η γεύση ωρίμασε και ήρθαμε σε επικοινωνία τόσο με τη Blue Star Ferries, την οποία ευχαριστούμε για τη δωρεάν μετακίνηση, όσο και με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τον Αλέξη Μαρατζίδη για την πολύτιμη συμβολή του στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων στη Σύρο.. “Ο Αλέξης Μαραντζίδης είναι προσωπικός μου φίλος από τους αγώνες, γιατί μία πτυχή της ζωής μου είναι το “Traction”, και η άλλη, είναι οι αγώνες ως συνοδηγός επαγγελματίας. Με τον Αλέξη γνωριζόμαστε ίσως και 30 χρόνια και πραγματικά πέρα από τη φιλότιμη διάθεση όλων των εταιρειών και ιδιωτών, η παρουσία του ήταν καταλυτική. Ίσως να μην είχε ολοκληρωθεί το γύρισμα, εάν ο Αλέξης δεν είχε δώσει την ψυχή του, όχι απλά την παρουσία του για να μας ανοίξει όλες τις πόρτες και να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

“Τραγικοί οι δρόμοι της Ελλάδας”

Αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο της Σύρου, υπογράμμισε ότι η κατάστασή του δε διαφέρει σε τίποτα από την εικόνα των δρόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα. “Πρόκειται για δρόμους, οι οποίοι λόγω της φθοράς από τα πολλά χρόνια, στερούνται πρόσφυσης. Αυτό δεν οφείλεται τόσο πολύ στην αδιαφορία των αρμοδίων, όσο στην έλλειψη των χρημάτων που αποτελούν την κινητήριο δύναμη. Ωστόσο, παρά τις όποιες παρεμβάσεις, θα πρέπει να διατηρηθεί η γραφικότητα των δρόμων και το φυσικό περιβάλλον ως έχουν”, κατέληξε.