Κίνδυνος στο… προσκήνιο

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο δρόμος, που οδηγεί στον πολιτιστικό χώρο «Μάνος Ελευθερίου» (πρώην Νταμάρι), με αποτέλεσμα να εγκυμονεί πληθώρα κινδύνων για τους οδηγούς.

Δεδομένου, ότι εδώ και λίγα χρόνια, κύριος επιλέξιμος χώρος για τις μεγάλες συναυλίες, που πραγματοποιούνται στο νησί, είναι ο πολιτιστικός χώρος «Μάνος Ελευθερίου», λόγω της χωρητικότητάς του, αλλά και της προστασίας που παρέχει από τον άνεμο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, εκατοντάδες οχήματα σταθμεύουν, τόσο κατά μήκος, όσο και σε όποιο διαθέσιμο ανοιχτό χώρο βρίσκεται περί του δρόμου.

Είναι γεγονός, πως πρόκειται για έναν κάκιστης ποιότητας και αρκετά στενό δρόμο, ο οποίος εκτός από επικίνδυνος, έχει έλλειψη σήμανσης, καθιστώντας την μετάβαση των επισκεπτών του νησιού, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση αρκετά δύσκολη.

Επιπλέον, σε μερικά σημεία, μπορεί να παρατηρήσει κανείς πέτρες από γκρεμισμένους τοίχους, να κείτονται στο δρόμο, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την απομάκρυνσή τους, ή για την πρόληψη του φαινομένου, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Παράλληλα, η στάθμευση εκατοντάδων οχημάτων σε σημεία, τα οποία δε διαθέτουν ούτε κατάλληλες επιφάνειες, αλλά ούτε και ανθεκτικό υπέδαφος, υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε ιδιαίτερα ανεπιθύμητες συνέπειες.

Καθώς πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο φιλοξενούνται οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις του νησιού, με τεράστια προσέλκυση κοινού, κρίνεται επιτακτικά αναγκαία η βελτίωση του δρόμου, η σήμανσή του με πινακίδες, για την καθοδήγηση ντόπιων και επισκεπτών, όπως επίσης και η δημιουργία κατάλληλου και ασφαλούς χώρου στάθμευσης, όπου το κοινό θα μπορεί να αφήνει τα οχήματά του, χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία, αλλά και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς.