Πολυσύχναστος αλλά παραμελημένος

Προβληματική η μετάβαση των οχημάτων από την οδό Κατραμάδου, προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά) και αντίστροφα, από τον σκυροδετημένο δρομίσκο, λόγω της κακής του ποιότητας.

Πρόκειται για έναν πρόχειρα διανοιγμένο, αλλά ευρείας χρήσεως δρόμο διπλής κατεύθυνσης, ο οποίος βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους οδηγούς, ώστε να μη χρειάζεται να διανύσουν χιλιόμετρα, προκειμένου να μετακινηθούν μόλις λίγα μέτρα, δεδομένου ότι, τόσο η τόσο η οδός Κατραμάδου, όσο και η οδός Καποδιστρίου είναι μονοδρομημένες.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως ο μικρός αυτός δρόμος, προτιμάται σε μεγάλο βαθμό από τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων, έως τώρα δεν έχει βελτιωθεί. Η ανισόπεδη επιφάνειά του, γίνεται άκρως επικίνδυνη για όσους διέρχονται, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ και οι φθορές που έχει παρουσιάσει το σκυρόδεμα, ιδιαίτερα προς στην πλευρά της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, έχει επιχειρηθεί να επισκευαστούν πρόχειρα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται ακόμη εντονότερο. Παράλληλα, στις άκρες, όπου τελειώνει η στρώση του σκυροδέματος, παρατηρείται υψομετρική διαφορά με το χωμάτινο έδαφος μερικών εκατοστών, η οποία όμως, μπορεί να φανεί επικίνδυνη όσον αφορά στην απώλεια ελέγχου κάποιου οχήματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει και επαρκής προστασία με διαζώματα.

Καθώς πρόκειται για έναν ευρείας χρήσης δρόμο, που δεν εκτείνεται παραπάνω από λίγα μέτρα, και άρα δεν απαιτούνται υπερβολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, η βελτίωση του οδοστρώματος θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας με ασφαλή τρόπο.