Άβατο... μονοπάτι

  • Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2016 - 06:10

Σηματοδοτημένη διαδρομή που όμως αδυνατεί να διασχίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος περιπατητής της Σύρου αποτελεί το μονοπάτι που ενώνει την περιοχή του Επισκοπείου με τη θέση “Φύλακας” στην Ερμούπολη, καθώς έχει αφεθεί να “πνιγεί” από τα χόρτα και την αδιαφορία.

Η εν λόγω διαδρομή που φέρει και τα κατάλληλα σήματα καθώς μέχρι πρότινος, αποτελούσε μία ιδανική πορεία για όσους είναι λάτρεις της πεζοπορίας, σήμερα παρουσιάζει μία εικόνα παραμέλησης που την μετατρέπει σχεδόν σε άβατο. Η βλάστηση που έχει αφεθεί να “φουντώσει” σε κάθε σημείο της διαδρομής, καθιστώντας επικίνδυνη την πεζοπορία, αλλά και σε αρκετά σημεία σχεδόν ανέφικτη, καθώς επίσης και αρκετά σκουπίδια που έχουν εναποθέσει λάτρεις... της φύσης και του περιβάλλοντος, έχουν συνθέσει ένα μονοπάτι αδιαφορίας, το οποίο απαιτεί τις άμεσες ενέργειες για τον καθαρισμό του, εκ μέρους των αρμοδίων.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου δε, αυτή η ανάγκη παρουσιάζεται πιο επιτακτική από ποτέ, αφού από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται όχι μόνον κάτοικοι του Επισκοπείου αλλά και μέλη της Ομάδας Πεζοπόρων στο πλαίσιο των διάφορων περιβαλλοντικών δράσεών τους.

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό προδίδει τη σημαντική αδιαφορία που καταγράφεται προς το παρόν, ευελπιστώντας πως θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση των αρμοδίων για τη μετατροπή του, σε ένα κανονικό μονοπάτι.

Ετικέτες: