Μήνυμα Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, 2016 - 01:06

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια ημέρα μνήμης για τον πολύπαθο λαό μας και ταυτόχρονα ένα χρέος για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες. Ο φασισμός του Μουσολίνι, που έπληξε την Ελλάδα μας, καταρρίφθηκε με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» και ο λαός μας έγινε σημαιοφόρος ενός μακρού και επίπονου αγώνα για ελευθερία.

Η γενναιοψυχία που επέδειξαν οι ήρωές μας στα χιονοσκέπαστα βουνά της Πίνδου και η πολύτιμη συμβολή των αμάχων, ιδιαίτερα των γυναικών της Πίνδου, αποδεικνύουν περίτρανα πως ο ελληνικός λαός, φλογισμένος από τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, έχει ψυχή αδούλωτη.

Το «ΟΧΙ», λοιπόν, των Ελλήνων αναδεικνύεται σε σύμβολο της αιώνιας πάλης του δικαίου έναντι στο άδικο, της πάλης για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι λαοί είναι καλό να μην ξεχνούν την ιστορία τους, γιατί διαφορετικά παρακμάζουν και χάνονται. Αποτελεί ύψιστο χρέος όλων μας να θυμόμαστε τα κατορθώματα και τις θυσίες των προγόνων μας και να απαντάμε με το ίδιο ηχηρό «ΟΧΙ» σε κάθε μορφή υποδούλωσης και ατίμωσης.

Το επίκαιρο μήνυμα της ημέρας είναι σαφές: ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας του λαού μας για ειρήνη και προκοπή.