Καμία ουσιαστική μέριμνα για την παιδική χαρά και το μικρό γήπεδο καλαθοσφαίρισης πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Ξεγνοιασιά εκτεθειμένη στον κίνδυνο

Σε μεγάλο βαθμό – ακατάλληλος - κρίνεται ο χώρος της παιδικής χαράς πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, η εικόνα του οποίου αποπνέει σχεδόν συνολική εγκατάλειψη, παρά το γεγονός ότι παραμένει προσβάσιμη στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά της γειτονιάς.

Αν κι ο εν λόγω χώρος δεν συγκεντρώνει αριθμό νεαρών και παιδιών σε βαθμό ανάλογο που παρατηρείται σε άλλες παιδικές χαρές της Ερμούπολης και των ευρύτερων περιοχών, ωστόσο, η ήπια επιλογή του χώρου για λίγες ώρες αναψυχής, θα έπρεπε να αποδεικνυόταν επαρκής λόγος, είτε για την αποκατάσταση, διαμόρφωση και αναβάθμισή του, είτε – σε διαφορετική περίπτωση οικονομικής αδυναμίας – για τη λήψη απόφασης απαγόρευσης πρόσβασης.

Πρόκειται για έναν χώρο που σήμερα φιλοξενεί αρκετά παιχνίδια καλώς συντηρημένα, όμως σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί έναν ασφαλή χώρο φιλοξενίας της αναψυχής, της ξεγνοιασιάς και της διασκέδασης των παιδιών. Ενδεικτικά, από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αποτελεί η κατάσταση του δαπέδου, αλλά και η ύπαρξη μεγάλων πλακών πλησίον της τραμπάλας και των υπόλοιπων παιχνιδιών, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα σε περίπτωση πτώσης μικρού παιδιού.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται δε και ο χώρος που γειτνιάζει και φιλοξενεί δύο μπασκέτες, που μόνον στοιχειωδώς μπορεί να θεωρήσει κάποιος, ότι παραπέμπει σε μικρό γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον των αρμοδίων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση από τις δύο ανωτέρω, θα αποδεικνυόταν τουλάχιστον χρήσιμο, κυρίως προς διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μικρών παιδιών.

Ετικέτες: