Σε λίμνη μετατρέπεται η κάθοδος των Λυκείων, από όπου και καθημερινά περπατούν μαθητές για να μετακινηθούν προς την Ερμούπολη

Οι βροχοπτώσεις επιβεβαιώνουν την ανησυχία μαθητών

Την αγωνία και την έντονη ανησυχία των μαθητών των Λυκείων στη Σύρο έρχονται να επιβεβαιώσουν οι ημέρες έντονων βροχοπτώσεων, διατηρώντας σταθερά το πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης των μαθητικών μετακινήσεων στην πρώτη γραμμή.

Οι αναφορές τους σχετικά με τις “λίμνες” που διαμορφώνονται στον δρόμο καθόδου από την κεντρική είσοδο των Λυκειακών Συγκροτημάτων προς τη συμβολή του με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και η έκφραση της ανησυχίας τους για το γεγονός πως αναγκάζονται να περπατούν σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες για την ασφάλειά τους, αφού δεν καλύπτονται με λεωφορεία όλες οι σχολικές μετακινήσεις, θέτουν για μία ακόμη φορά το ζήτημα στο προσκήνιο.

Η χθεσινή ημέρα κατά την οποία υπήρξε έντονη βροχή, “γέννησε” μικρές και μεγάλες “λίμνες” στον κεντρικό δρόμο, τα νερά των οποίων “τινάζονται” στα πεζοδρόμια κατά τη διέλευση οχημάτων, δικύκλων ή βαρέων οχημάτων.

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό που λήφθηκε χθες το μεσημέρι, αποτυπώνει γλαφυρά το πρόβλημα που έθιξαν οι μαθητές των Λυκείων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς προ μερικών ημερών, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην υπενθυμιστεί και ο φόβος των μαθητών του νυχτερινού ΕΠΑΛ περί πρόκλησης ενδεχόμενου ατυχήματος σε πεζούς μαθητές του συγκεκριμένου δρόμου σε καιρικές συνθήκες έντονες, με φόντο την περιορισμένη ορατότητα που προκύπτει και για τους οδηγούς.

Εκτός των ανωτέρω, η ισχυρή βροχόπτωση διαμορφώνει παρόμοια προβλήματα και στο δρόμο της Ηρώων Πολυτεχνείου ως και το ΑΚΔΕ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, με τους οδηγούς να οφείλουν να περιορίζουν απαραιτήτως την ταχύτητά τους, στη μικρότερη δυνατή.