Μεταμεσονύκτιες μετακινήσεις στα παγκάκια της παραλίας Ερμούπολης έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη πάκτωσης αυτών

Σε απόσταση αναπνοής από τους οδηγούς όδευσης

Προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση ατόμων με θέματα όρασης μπορεί να προκαλέσει η προκλητική ενέργεια μετακίνησης των καθισμάτων που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία της Ερμούπολης, αφού κάποια εξ αυτών βρέθηκαν... σε απόσταση αναπνοής από τους οδηγούς όδευσης των πεζοδρομίων.

Το θέμα έθεσε επί τάπητος το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Νίκος Νομικός στην πρόσφατη συνεδρίαση, αναδεικνύοντας παράλληλα το γεγονός ότι παρά το βάρος του συγκεκριμένου εξοπλισμού, άγνωστοι και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, προχωρούν στην μετακίνηση αυτών, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ορισμένους συμπολίτες μας.

Στο πρόβλημα απαιτείται άμεση λύση, αφού όπως αναγνώρισε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δήμήτρης Κοσμάς, μετά από την τοποθέτησή τους δεν ακολούθησε πάκτωση στην επιφάνεια των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα άγνωστοι να προχωρούν χωρίς σκέψη στη μεταφορά τους. Αρκεί να υπενθυμιστεί μάλιστα, πως, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου έχει βρει παγκάκι ριγμένο στη θάλασσα.

Από την πλευρά του κ. Κοσμά υπήρξε δέσμευση πως θα αναπτυχθεί κατάλληλα μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών με προβλήματα όρασης και των πεζών γενικότερα.