Απαιτείται άμεσα καθαρισμός των προκατασκευασμένων ταινιών διαβάσεων πεζών στην παραλιακή ζώνη Ερμούπολης

Αόρατες... παρά την επισκεψιμότητα του καλοκαιριού

Πόλη χωρίς διαβάσεις πεζών μοιάζει η Ερμούπολη την τρέχουσα θερινή περίοδο και συγκεκριμένα η παραλιακή ζώνη της, αφού οι ειδικές προκατασκευσμένες ταινίες που τοποθετήθηκαν έχουν αποκτήσει χρώμα ίδιο με την άσφαλτο.

Συγκεκριμένα, αν και οι διαβάσεις πεζών στο παραλιακό τμήμα είναι επί της ουσίας αυτοκόλλητες ταινίες διαγραμμίσεων, τις οποίες επέλεξε να τοποθετήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου προκειμένου να χρησιμοποιήσει υλικό αντοχής, με φόντο τον αυξημένο κυκλοφοριακό όγκο, ωστόσο, σήμερα, αποδεικνύεται πως, ακόμη κι αν το υλικό δεν έχει φθαρεί, οι επιφάνειές τους έχουν “αποχρωματιστεί”.

Ειδικότερα, η συνεχής διέλευση οχημάτων, δικύκλων, mini bus και μικρών φορτηγών τροφοδοσίας σε καθημερινή βάση την τρέχουσα θερινή σεζόν, έχει προκαλέσει ρύπανση στις επιφάνειές τους, οι οποίες χρειάζονται άμεσα εργασίες καθαρισμού.

Το πρόβλημα διαπιστώνεται εντονότερο αυτό το διάστημα, κατά το οποίο τις βραδινές αλλά και τις πρωινές ώρες, οι πεζοί (και επισκέπτες) – καθώς δεν τις διακρίνουν πλέον – αναγκάζονται να περπατούν στον δρόμο προκειμένου να αλλάξουν πεζοδρόμια.

Η άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων θα αποκαθιστούσε τα αυτονόητα για την ασφάλεια των πεζών.