Επιτακτική ανάγκη καθαρισμού των μικρών πράσινων κάδων στην Ερμούπολη

“Εστίες” δυσοσμίας στο ιστορικό κέντρο

Σε απερίγραπτη... κατάσταση έχουν περιέλθει οι μικροί πράσινοι κάδοι στο κέντρο της Ερμούπολης, η σημερινή εικόνα των οποίων προδίδει τη μη πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρά το γεγονός πως διανύουμε ακόμη τη θερινή σεζόν και στον πεζόδρομο της πόλης υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα, όπως όμως και παρότι καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, που μοιραία ενισχύουν τη δυσοσμία των σημείων που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι, οι αρμόδιοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης δεν φρόντισαν καταλλήλως για το πλύσιμό τους.

Όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, το σύνολο των πράσινων κάδων, στους οποίους αφήνεται κάθε λογής μικρό σκουπίδι από τους πολίτες, φέρει στην επιφάνειά του, αλλά και στο εσωτερικό του, βρωμιά τέτοια, που “γεννά” ποικίλα αρνητικά σχόλια αναφορικά με την καθαριότητα στο ιστορικό κέντρο. Εκτός από τη δυσοσμία που αναδύεται από τους κάδους δε, πρέπει να επισημανθεί και η ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου που έχουν τοποθετηθεί, αφού ούτε σε αυτά τα σημεία δεν έχει αναπτυχθεί η απαιτούμενη φροντίδα.

Με την αλλαγή της διοίκησης στον Δήμο, χρήσιμο θα ήταν οι πολιτικά αρμόδιοι να εξετάσουν το θέμα.