Επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένης φροντίδας στον περιβάλλοντα χώρο του παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού Ερμούπολης στην περιοχή του “Ξηροκάμπου”

Απομάκρυνση ξερών χόρτων

Επιτακτική είναι η ανάγκη ανάπτυξης εργασιών καθαριότητας στον περιβάλλοντα χώρο του παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού του Ξηροκάμπου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο χώρος που συνορεύει με την αυλή του παιδικού σταθμού δείχνει να μην έχει λάβει τη φροντίδα που θα έπρεπε λίγο πριν την αυγή του νέου σχολικού έτους, αφού όχι μόνον δεν έχει γίνει περιποίηση των μεγάλων δέντρων, αλλά δεν έχουν απομακρυνθεί ούτε τα ξερά χόρτα.

Πρόκειται για έναν δημοτικό χώρο που παλαιότερα λειτουργούσε σαν παιδική χαρά και σήμερα παραμένει “κλειδωμένος” εξαιτίας της ακαταλληλότητάς του για την ασφάλεια των παιδιών.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως δεν χρησιμοποιείται αυτός ο χώρος, ωστόσο συνορεύει με τις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας νηπίων και βρεφών κι ως εκ τούτου – με φόντο και την αντιπυρική περίοδο – κρίνεται απαραίτητο να καθαριστεί.

Υπογραμμίζεται πως με την ανάληψη των καθηκόντων του στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο νέος αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πέτρος Μώτος έχει ήδη ξεκινήσει τη φροντίδα στα σχολεία του νησιού.