Επικίνδυνη κλίση δέντρου στο δημοτικό κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμούπολης

Ορατός ο κίνδυνος αποκόλλησης και πτώσης

Μέριμνα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το δημοτικό κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου οφείλουν να δείξουν οι αρμόδιοι, πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλήρους αποκόλλησης και πτώσης τμήματος της περίφραξης εξαιτίας μεγάλης κλίσης που έχει λάβει κορμός δέντρου.

Συγκεκριμένα, απαιτείται χωρίς άλλη καθυστέρηση η ανάπτυξη φροντίδας στο σημείο, ώστε να αποφευχθεί η πτώση του μεγάλου δέντρου και το ενδεχόμενο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος, το οποίο θα μπορούσε να είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, στην περίπτωση που διέρχεται κάποιος οδηγός ή πεζός.

Πέραν του ανωτέρω θέματος όμως, πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετά σημεία της, η περίφραξη έχει μετατοπιστεί από τη βάση της, αφού είτε έχουν υποχωρήσει τμήματα μαρμάρου, είτε οδηγοί έχουν προσκρούσει επάνω σε αυτήν με τα οχήματά τους.

Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τη γενική κατάσταση του συγκεκριμένου χώρου που βρίσκεται πλησίον ενός εκ των πιο επισκέψιμων ναών της πόλης, για το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα αποκατάστασης.