Εκτέλεση προσωρινής διαταγής από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης αναφορικά με το ακίνητο του πρώην σούπερ μάρκετ Νεωρίου

“Έσπασε” το λουκέτο για λόγους δημόσιας υγείας

Στην ανάπτυξη όλων των επιβεβλημένων ενεργειών για την προστασία της δημόσιας υγείας αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται το δημοτικό ακίνητο που στέγαζε το πρώην σούπερ μάρκετ Νεωρίου προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, από χθες το πρωί.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκτέλεσης προσωρινής διαταγής από το αρμόδιο Δικαστήριο, εργάτες του Δήμου επετράπη να μπουν στον εσωτερικό χώρο του ακινήτου προκειμένου να φροντίσουν για τη μυοκτονία καθώς και για να καταγράψουν ενδεχόμενη επικινδυνότητα, αφού το κτίριο παρέμενε κλειστό για πολλούς μήνες.

Όπως έχει αναφερθεί προσφάτως, σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα κλειδιά για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν έχουν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, που είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μετά από την παύση της λειτουργίας του σούπερ μάρκετ Νεωρίου, με αποτέλεσμα να πρέπει να ακολουθηθεί μία μακρά διαδικασία νομικής φύσεως, για να επιστραφεί νόμιμα το κτίριο.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, δόθηκε στον Δήμο η δυνατότητα να εισέλθει στον εσωτερικό χώρο, αποκλειστικά και μόνον για να λάβει μέτρα για τα τρωκτικά που είχαν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά και για να καταγράψει τον βαθμό επικινδυνότητας, αν και όπου αυτός παρατηρηθεί. Στον χώρο παρευρέθηκαν τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Πιταούλης, όσο όμως και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μηνάς Αληφραγκής, καθώς επίσης μεταξύ άλλων και οι αρμόδιοι εργάτες και δημοτικοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος έχει αποκλειστεί με ειδικό πορτοκαλί πλέγμα.