Διευκρινήσεις για τον τρόπο λειτουργίας καταστημάτων Σύρου

  • Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:42

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου θα ήθελε να κάνει τις εξής διευκρινήσεις και να υπενθυμίσει στο καταναλωτικό κοινό της Σύρου αλλά και στους επαγγελματίες του νησιού τα εξής:

 

Στις «κίτρινες» περιοχές, στις οποίες ανήκει και το νησί της Σύρου, περιοχές που δεν είναι δηλαδή σε κατάσταση αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου,  η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και όχι με τις δύο μεθόδους click away και click in shop. Οι μέθοδοι αυτοί εφαρμόζονται μόνο στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, για τον ένα πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και για τις αποστάσεις 2 μέτρων.  

Οι καταναλωτές στη Σύρο θα πρέπει να εξακολουθούν να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αγορές τους εντός δύο ωρών.  

 

Αναλυτικά σας αναφέρουμε τα ισχύοντα για το νησί μας την παρούσα χρονική περίοδο που διανύουμε:

- Χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

- Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 21.00 έως 05:00.

- Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

- Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

- Διάρκεια 2 ωρών, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησής του.

- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. εντός καταστημάτων. 

- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

 

Παρακαλούμε για άλλη μία φορά για την πιστή τήρηση των μέτρων. Έχουμε χρέος σαν πολίτες και σαν επαγγελματίες απέναντι στην κοινωνία της Σύρου, να βγούμε σύντομα και αλώβητοι από αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Με ατομική και συλλογική προσπάθεια να κρατηθεί το νησί στο «κίτρινο» επίπεδο ώστε να μπορούν οι πολίτες να βιώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ομαλότερα τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας.