Στην περιοχή του Βροντάδου και του δρόμου της Λαλακιάς (οδ. Ανδρέα Παπανδρέου) στη Σύρο

Εκκρεμότητες στην οδική ασφάλεια

  • Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 16 Φεβ. 2021 - 19:00

Υψηλά αντανακλαστικά οφείλουν να επιδεικνύουν οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί κατά τη διέλευση και τη μετακίνησή τους από τον δρόμο του Βροντάδου στην περιοχή των Φρερ και στη συμβολή της με την Λαλακιά (οδ. Ανδρέα Παπανδρέου), προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά τους.

Το “πλήθος” των λακκουβών επί του οδοστρώματος κρύβει παγίδες για τους πολίτες, κυρίως δε, κατά τις βραδινές ώρες, οπότε και η ορατότητά τους περιορίζεται εξαιτίας του “υποτονικού” φωτισμού. Επιπλέον, στο σημείο της συμβολής των δύο δρόμων, ακριβώς στο ύψος της εισόδου – εξόδου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, απουσιάζουν τα πλαστικά προειδοποιητικά εμπόδια από τον δρόμο, παρά τη στροφή που ακολουθεί.

Με δεδομένη τη συγκεκριμένη κατάσταση, πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης οφείλει άμεσα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, καθώς η διέλευση οχημάτων και η μετακίνηση πεζών είναι συνεχής και σε καθημερινή βάση.

Τέλος, αξίζουν “επισήμανσης” οι διαγραμμίσεις και οι διαβάσεις πεζών στον δρόμο της Λαλακιάς για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών.