Ευχαριστήριο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

Συγκινητική η ανταπόκριση πολιτών σε Σύρο και Τήνο για τη στήριξη των πυρόπληκτων

  • Τετάρτη, 18 Αυγούστου, 2021 - 11:53

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων θέλει να ευχαριστήσει τα σωματεία σε Σύρο και Τήνο που ανταποκρίθηκαν στη πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Κυρίως, όμως, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειες τους στη Σύρο και την Τήνο οι οποίοι με την γενναιόδωρη προσφορά τους, μέσα σε μια δύσκολη για όλους περίοδο,  έκαναν πράξη αυτή την προσπάθεια.
Σε μια συγκινητική αλυσίδα αλληλεγγύης, τις προηγούμενες μέρες μαζεύτηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια ακόμα και παιχνίδια για τις οικογένειες που μέσα σε μία στιγμή βρέθηκαν με το βιός τους καμένο και μια βαλίτσα στο χέρι.
Η αποστολή των τροφίμων και των ειδών προσωπικής υγιεινής άρχισε από χθες 17/08/2021, μετά από την καταγραφή και συσκευασία τους, με προορισμό το Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης πυρόπληκτων στον κόμβο Στροφυλιάς στην Εύβοια, που στήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, ενώ ο ρουχισμός θα αποσταλεί τις επόμενες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από όπου θα διανεμηθεί στις πυρόπληκτες οικογένειες με ευθύνη των σωματείων.  
Στηρίζουμε τον αγώνα των σωματείων και των επιτροπών πυρόπληκτων στις πληγείσες περιοχές που με σύνθημα: «Οργανώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε μέτρα για να μείνουμε στον τόπο μας!» διεκδικούν άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων, η άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, για να μην θρηνήσουμε στις πλημμύρες όσους δε θρηνήσαμε στις φωτιές, εξασφάλιση τροφής για κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που δε μπορούν να ταΐσουν τα κοπάδια και τα μελίσσια τους, εξασφάλιση εισοδήματος για όσους έχουν χάσει τη σοδιά, τη σεζόν ή το αντικείμενο της εργασίας τους.