Από την αρμόδια Κοινότητα Άνω Σύρου για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των περιπατητών

Αντανακλαστικά για το μονοπάτι του Αγίου Αθανασίου

  • Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021 - 06:14

Στην “κορυφή” των προτάσεών της για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 θέτει η Κοινότητα της Άνω Σύρου το μονοπάτι του Αγίου Αθανασίου, ζητώντας την απαιτούμενη φροντίδα για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών που επισκέπτονται το σημείο και απολαμβάνουν τη διαδρομή ως και την πηγή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κοινότητας ζητούν τη συντήρηση του μονοπατιού, τον καθαρισμό του, αλλά και γενικότερες εργασίες φροντίδας, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ομορφιά του, μιας και είναι επισκέψιμο και προσβάσιμο για αρκετούς πολίτες.

Μία σημαντική εκκρεμότητα που παραμένει στο προσκήνιο, αποτελεί η αποκατάσταση του φωτισμού του, σε όλη την έκταση του μονοπατιού, καθώς ορισμένα φωτιστικά πέραν των ζημιών που φέρουν, έχουν τεθεί και εκτός λειτουργίας, ενώ ακόμη απαιτείται η απομάκρυνση ορισμένων ογκωδών πετρών που βρίσκονται σε αρκετά τμήματα του μονοπατιού.

Δεν πρέπει να ξεχνά άλλωστε ο Δήμος πως τη θερινή περίοδο είναι μία περιοχή που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και δη τις βραδινές ώρες, όταν γίνονται όμορφες και παραδοσιακές εκδηλώσεις.