Βράβευση παραολυμπιονικών στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, 2021 - 10:19

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας από την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης. Τριήμερο γιορτής για την Σαντορίνη η παρουσία στο νησί των πρωταθλητών της Παραολυμπιακής Ομάδας του Τόκυο. 
     Η εκδήλωση βράβευσης των αθλητών – μελών της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο 2020, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2021 στους χώρους της Santo Wines. 
     Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Αικατερίνη Μονογυιού, ο Βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα Νίκος Συρμαλένιος, ενώ με μηνύματά τους χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.   Χαιρετισμό απηύθυνε  και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης . Το παρόν τους στην εκδήλωση και χαιρετισμούς από πλευράς Αυτοδιοίκησης απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας και εντεταλμένος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας στις Κυκλάδες Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Νίκος Ζώρζος, ο επικεφαλής συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ορφανός και η επικεφαλής συνδυασμού και δημοτική σύμβουλος Μαρία Αργυρού. 
     Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο εκπρόσωπος και μέλος της Ολομέλειας της Παραολυμπιακής Επιτροπής Ιωάννης Βατικιώτης, ο οποίος τιμήθηκε για τη πενηντακονταετή  προσφορά του στο Παραολυμπιακό Κίνημα. 
     Οι αθλητές  της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους αγώνες του Τόκυο 2020 και βραβεύθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης είναι οι εξής : 
Κωνσταντινίδης Αθανάσιος , Προδρόμου Αθανάσιος, Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης, Καρυπίδης Δημήτρης, Στεφανίδης Λεόντιος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Σεβδικάλης Γιάννης, Σμαραγδή Στέλλα, Κωστάκης Ιωάννης, Παπαγγελής Νίκος, Στεφανίδης Λάζαρος, Κουλουμόγλου Πασχάλης, Πασχαλίδου Θεοδώρα, Λιάγκου Ανθή, Χατζηκυριάκος Μάριος, Ντούνης Βασίλης, Τσάκωνα Μαρία, Χριστάκης Παναγιώτης, 

Καραούζας Κωνσταντίνος, Λέργιος Αλέξανδρος και ο προπονητής Στίβου Σκαντζάκης Ιπποκράτης. 

     Τα μέλη της Παραολυμπιακής Επιτροπής εκπροσωπώντας το Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής κ. Χρήστο Καλούδη βράβευσαν τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Σαντορίνης την κ. Βαλεντίνη Κούτουλα , την κ. Γεωργία Νομικού , τον κ. Πέτρο Παυλάκο, την κ. Θαλελαία Καραμολέγκου, και την κ. Μαργαρίτα Δακορώνια για την άψογη συνεργασία που είχαν μαζί τους ως προς την οργάνωση της εκδήλωσης , τη φιλοξενία που τους παρείχαν και την προσφορά τους στο Παραολυμπιακό κίνημα. 

     Τις βραβεύσεις των αθλητών πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Πολιτείας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 
     Οι αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας του Τόκυο 2020, στο πλαίσιο της βράβευσής τους, φιλοξενήθηκαν στη Σαντορίνη το τριήμερο 5-8 Νοεμβρίου και ξεναγήθηκαν στο νησί μας από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Σαντορίνης στον Αρχαιολογικό χώρου Ακρωτηρίου και αξιοθέατα του νησιού, ενώ συνάντησαν και συζήτησαν με μαθήτριες και μαθητές καθώς και με Α.Μ.Ε.Α. του νησιού μας στο Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης. 
Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης ευχαριστεί θερμά όλους όσους την βοήθησαν γίνει πραγματικότητα αυτή η σπουδαία δράση. 

Ζυθοποιείο ΦΤΕΛΟΣ -  Santo Wines – Meltemi Hotel - Drosos Hotel – Amaryllis Hotel-   – ΚΤΕΛ ΘΗΡΑΣ – Ταβέρνα Περίβολος – Ταξί Σαντορίνης -  Dakoutros travel -  LTS Transfer – Δήμος Κερατσινίου - Θεσσαλονικιός Φούρνος – Μυλόπετρα Φούρνοι – Ζώτος Ζαχαροπλαστείο Φηρά – Apollo κατάστημα Καμάρι – Ειρήνη Ρενιέρη και την Βουλευτή Κυκλάδων Κυρία Μονογυιού Κατερίνα.