Απαντήσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την πρόσφατη πτώση κεραυνού που προκάλεσε ζημιές

Προσεχώς απομάκρυνση για την ανεμογεννήτρια στον Βούλια

Ζημιές προκλήθηκαν στην ανεμογεννήτρια που παραμένει ως σήμερα στη θέση “Βούλιας” στον δρόμο που οδηγεί προς τον οικισμό του Κινίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή, ο οποίος εντός δημοτικού συμβουλίου έδωσε απαντήσεις για τις συνέπειες που υπήρξαν μετά από την πρόσφατη πτώση κεραυνού.

Σε συνέχεια ερώτησης της παράταξης “Πρώτα η Σύρος” σχετικά με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποφυγή ατυχημάτων, δεδομένων των προβλημάτων που προκάλεσε ο κεραυνός, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε πως ο Δήμος έκανε αυτοψία, έχει προχωρήσει στην περίφραξη του χώρου ενώ τοποθετεί και ενημερωτική πινακίδα για την απαγόρευση πρόσβασης των πολιτών. Εκτός των ανωτέρω όμως, εξήγησε πως ο προσανατολισμός του Δήμου είναι να απομακρύνει την ανεμογεννήτρια, για την ασφάλεια των δημοτών.

Σε παρόμοια ενέργεια θα προβεί ο Δήμος και για τις κεραίες στη θέση “Αληθινή”, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες αυτών.