Απαιτείται προσοχή για την καθαριότητα στις δημοτικές τουαλέτες στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμούπολης

Αντανακλαστικά από τους δημότες για τα wc της οδού Ανάφης

  • Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022 - 06:14

Μέτρα για τον περιορισμό της δυσοσμίας έχει λάβει η Υπηρεσία Καθαριότητας αναφορικά με τις δημοτικές τουαλέτες της οδού Ανάφης, στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, προκειμένου η συνολική εικόνα τους να μη λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πολίτες που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν, αλλά και προσεχώς για τους επισκέπτες.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με το συνεργείο Μικρών Έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προχώρησαν σε εργασίες απόφραξης και απολύμανσης των σιφονιών με χρήση ισχυρών καθαριστικών, ενώ επιπρόσθετα τοποθέτησαν αποσμητικά χώρου για να καλύπτεται η όποια έντονη δυσοσμία.

Ακόμη, σε συνεργασία του Δήμου με εταιρεία για τις απολυμάνσεις, έγινε η προμήθεια σε ειδικές αμπούλες και η τοποθέτησή τους στα σιφόνια, ώστε να καταπολεμηθούν οι δύσκολες οσμές.

Από την πλευρά του Δήμου καθαρίζονται ακόμη συστηματικά και όλα τα είδη υγιεινής, ενώ απομένει για τη βελτίωση της εικόνας των δημοτικών wc να γίνουν εργασίες στους σοβάδες, αλλά και να αφαιρεθούν από τις πόρτες τα σπρέι.

Ενόψει Πάσχα καλό θα είναι οι δημότες να ανταποκρίνονται στα αυτονόητα, δηλαδή στην προσοχή που πρέπει να δείχνουν κατά την παρουσία τους στα wc, ώστε να μετριαστεί στην πράξη η μέχρι σήμερα κακή εικόνα των χώρων.