Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

  • Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2022 - 13:10

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας(28/3-3/4), οργανώνει, την Κυριακή3 Απριλίου(ώρα 12:00)τηνεκπαιδευτική δράση για εφήβους και ενήλικες«Από την ιδέα στο έργο», με αντικείμενο την γνωριμία με το μάρμαρο και την σμίλευσή του,στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες,με την καθοδήγηση τωνεικαστικών Ελίνας Νιάρχουκαι JeremyLacombe,θα ακολουθήσουν τα βήματα της μεταφοράς μιας ιδέας στο μάρμαρο και θα δημιουργήσουν με την παραδοσιακή τεχνική τα δικά τους μικρά έργα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσηςέχει τίτλο “OurHandsinUnison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσεγια πρώτη φορά στην Ελλάδατις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.