Με σπρέι “θάφτηκαν” πολλά από τα σημεία της παιδικής χαράς του Αθλητικού Κέντρου, που καθημερινά συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παιδιών και γονέων

Προκλητικές ενέργειες που υποβαθμίζουν αισθητικά

Στην... ατζέντα ασυνείδητων πολιτών που συχνά λερώνουν επιφάνειες κτιρίων και εξοπλισμού ανοικτών χώρων με σπρέι, μπήκε η παιδική χαρά του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς ίδιες ενέργειες διαπιστώθηκαν στο εσωτερικό της.

Κάδοι απορριμμάτων, εξοπλισμός και παιχνίδια της παιδικής χαράς, καθώς επίσης και οι μικρές μαρμάρινες εξέδρες, στις οποίες πολλές φορές κάθονται οι γονείς, βάφτηκαν με σπρέι προ ημερών, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα της πιο πολυσύχναστης παιδικής χαράς να υποβαθμίζεται.

Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί πως ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχοντας την αρμοδιότητα στον χώρο θα πρέπει να φροντίσει για τον καθαρισμό των σημείων που βάφτηκαν, ασχέτως αν η προκλητικότητα και η ασυνειδησία προέρχεται από τρίτους.

Πάντως, πονοκέφαλο προκαλεί η είσοδος αγνώστων τις βραδινές ώρες στον χώρο της παιδικής χαράς, καθώς ο μη έλεγχος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόκλησης και φθορών.

Άλλωστε, σχετικές αρνητικές ενέργειες έχουν διαπιστωθεί και στην παιδική χαρά των Πευκακίων κατά το πρόσφατο παρελθόν.