Χωρίς καθαριότητα, με φθαρμένο εξοπλισμό και επικίνδυνα... σημεία για τα μικρά παιδιά

Στο έλεός της η παιδική χαρά στο ΚΕΦΙΑΠ Σύρου

Καμία απολύτως μέριμνα δεν υπάρχει για τον χώρο της παιδικής χαράς πλησίον του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου, ασχέτως αν η πρόσβαση σε αυτόν είναι ελεύθερη για μικρά και μεγάλα παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά τους.

Το σημερινό φωτογραφικό υλικό της “Κοινής Γνώμης” αναδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παιδική χαρά, αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει ούτε για τα ελάχιστα.

Συγκεκριμένα, ο χώρος δεν έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα να παραπέμπει σε μικρό σκουπιδότοπο, αφού κάθε γωνιά του “φιλοξενεί” σκουπίδια και ξερά φύλλα, ενώ επιπλέον, ο εξοπλισμός και τα παιχνίδια φέρουν σημαντικές φθορές.

Ωστόσο, το ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι πως περιμετρικά των δέντρων τα πετρόχτιστα σημεία έχουν υποχωρήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυξημένη αγωνία στο ενδεχόμενο πτώσης κάποιου παιδιού, αφού η πρόκληση ατυχήματος πρέπει να θεωρείται δυστυχώς δεδομένη.

Αναφορικά με όλα τα παραπάνω πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις και μάλιστα σε άμεσο χρόνο, αφού σε καθημερινή βάση βρίσκονται παιδιά στον χώρο.