Από τον Όμιλο ONEX μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Δωρεά κλιματιστικών για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:16

Θερμή ανταπόκριση υπήρξε από την πλευρά της ONEX σχετικά με την ανάγκη αγοράς εννέα κλιματιστικών για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, με τον Όμιλο να προχωρά άμεσα στη σχετική δωρεά.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική κίνηση, καθώς ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αδυνατούσε να καλύψει τη συγκεκριμένη ανάγκη από το δημοτικό ταμείο, προκειμένου να εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες στους χώρους που καθημερινά βρίσκονται οι μικροί μαθητές.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στην αποδοχή της δωρεάς, εκφράζοντας δημοσίως τις ευχαριστίες τους προς τον Όμιλο.

Σημειώνεται πως η ONEX κάλυψε το ποσό των 8.177, 80 ευρώ για την αγορά εννέα νέων κλιματιστικών.

Με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά

Συγκεκριμένα, ο Δήμος είχε γνωστοποιήσει τη συγκεκριμένη ανάγκη μέσω σχετικής επιστολής προς τη Διοίκηση του Ομίλου. Πιο αναλυτικά στην επιστολή του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής είχε εξηγήσει τα εξής: “Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας σας και γνωρίζοντας την ευαισθησία και την αλληλεγγύη σας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρακαλούμε θερμά όπως διερευνήσετε τη δυνατότητα χορηγίας εννέα κλιματιστικών μαζί με την τοποθέτησή τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση”.

Σε απάντηση είχε προχωρήσει ο Όμιλος της ONEX, αποδεχόμενος το αίτημα του Δήμου. “Αξιότιμε κύριε Αληφραγκή, σε συνέχεια της επιστολής σας, σχετικά με το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας συμφωνεί να χορηγήσει εννέα κλιματιστικά για να καλύψει τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης σύμφωνα με προσφορά που έχετε λάβει. Αναμένοντας από εσάς την αποδοχή της χορηγίας μας από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, παραμένουμε στη διάθεσή σας”.

Σημειώνεται πως η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς.