Πολιτική εκδήλωση στη Σύρο από το ΚΚΕ ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου

“Ο λαός μόνο σώζει τον λαό”

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ενόψει των εθνικών εκλογών κάλεσαν τους νησιώτες, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Καΐλης και ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, στο πλαίσιο των ομιλιών που ανέπτυξαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Σύρο και η τοπική οργάνωσή του.

Παρόντων μελών και φίλων του ΚΚΕ, έκαναν αναφορά στους λόγους για τους οποίους όπως τόνισαν επιβάλλεται ο απλός λαός να στηρίξει με την ψήφο του τη “μοναδική παράταξη που η ψήφος μένει σε αυτό και δεν μεταβάλλεται σε ανοχή οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης”.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “Διογένης” στην Ερμούπολη και οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία, αμέσως μετά από τις ομιλίες, να συζητήσουν για πολιτικά θέματα που τους απασχολούν αναφορικά πάντα με τις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ.

Κανένα δίλημμα, μονόδρομος η ισχυροποίηση της φωνής του ΚΚΕ”

Αρχικά ο υποψήφιος βουλευτής από τη Σύρο, Νικόλας Καΐλης έκανε αναφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο κάθε νησιώτης, επισημαίνοντας πως οι κυβερνήσεις που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, δεν έχουν νοιαστεί για λύσεις, παρά μόνον “για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων”. Συγκεκριμένα, ο ίδιος μίλησε για την κατάσταση στον τουρισμό και τις “άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους”, την ίδια στιγμή που όπως εξήγησε “από αυτού του είδους την ανάπτυξη, κερδισμένοι βγαίνουν οι μεγαλο-ξενοδόχοι και οι τουριστικοί όμιλοι”. Αμέσως μετά, μίλησε για την κατάσταση στις δημόσιες υγειονομικές δομές των νησιών, οι οποίες επεσήμανε πως “υποβαθμίζονται συνεχώς”, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση “προωθεί τα συμφέροντα των ιδιωτών στο κομμάτι της Υγείας”, ενώ έκανε αναφορά και για θέματα παιδείας στα νησιά των Κυκλάδων, με φόντο κενά και τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων.

Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε και για το θέμα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, που όπως υπογράμμισε “καίνε την τσέπη των νησιωτών” αφού για μία απλή μετάβαση, μία οικογένεια χρειάζεται ένα μεγάλο μέρος του βασικού μισθού. Ακολούθως εξήγησε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα “είναι η μόνη σταθερή εγγύηση για την επόμενη ημέρα”, αναφέροντας πως έχει προτάσεις για το σήμερα, αλλά και για το πώς πρέπει να οικοδομηθεί μία κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τον λαό και τις πραγματικές ανάγκες του.

Σταθερότητα για το λαό”

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ευρωβουλευτής, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ο οποίος άσκησε κριτική στην πολιτική που - όπως εξήγησε - εφαρμόζουν με διαφορετικό “προσωπείο” και τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), η οποία όπως επεσήμανε, έχει αντιλαϊκό πρόσημο.

Ο ίδιος παράλληλα ανέλυσε τους λόγους για να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Γιατί σταθερότητα για το λαό, σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ. Η αντιλαϊκή σταθερότητα για την οποία μιλούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος που φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στη ζωή του λαού και της νεολαίας”. Επίσης, τόνισε πως με δυνατό ΚΚΕ, “θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές”. Και πρόσθεσε, “πως με ισχυρό Κομμουνιστικό κόμμα “θα υπάρξει αντίσταση για τα σπίτια του λαού ώστε να μην πέσουν στα funds και στις τράπεζες, θα υπάρξει αντίδραση στο νέο κύκλο φοροληστείας που ετοιμάζουν, θα υπάρξει αγώνας για να μην πληρώνει την κάθε κρίση ο λαός”.

Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του, επισημαίνοντας πως, “το ΚΚΕ είναι έτοιμο όταν η εργατική τάξη το επιλέξει, η εξουσία και τα “κλειδιά” της οικονομίας, να περάσουν στα χέρια του εργαζόμενου λαού”. Ολοκλήρωσε τις αναφορές του δε, σημειώνοντας πως “το ΚΚΕ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη του ως πρωτοπορία”.

Ετικέτες: