Σε κάκιστη κατάσταση η υποδομή εντός του σχολικού συγκροτήματος του Ξηροκάμπου

Χωρίς γήπεδο μπάσκετ τα Γυμνάσια

Ένα σχεδόν… ακατάλληλο γήπεδο μπάσκετ έχουν στη διάθεσή τους, δυστυχώς, οι μαθητές των Γυμνασίων Σύρου, αφού όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό της “Κοινής Γνώμης”, αυτού παραμένει σε κακή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια.

Παρά τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, αλλά και τις παρεμβάσεις σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς προς τις τοπικές αρχές, ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί κάποιο έργο που θα ανακούφιζε… τις ανάγκες των παιδιών του Γυμνασίου, με αποτέλεσμα αυτά, να βρίσκονται σε ένα γήπεδο που δεν αρμόζει σε σχολική μονάδα.

Ειδικότερα, το παντελώς φθαρμένο και κατεστραμμένο δάπεδο με την αποκόλληση τμημάτων του, αλλά και οι σκουριασμένες μπασκέτες, από τις οποίες λείπουν ακόμη και τα διχτάκια, προδίδουν μία αδυναμία των αρμοδίων να ανταποκριθούν στα αυτονόητα.

Δεδομένου όμως πως τα Γυμνάσια της Σύρου έχουν πολλούς μαθητές, ο Δήμος ενδεχομένως σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια να μπορούσαν να εξετάσουν τη δρομολόγηση κάποιου έργου. Άλλωστε, προέχει σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των μαθητών.