Σοβαρά προβλήματα σε καθημερινή βάση στον πεζόδρομο της Ερμούπολης για τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα και εμπορεύματα στα καταστήματα

Γολγοθάς η τροφοδοσία μετά την… ανάπλαση

Αυξημένα – δυστυχώς – είναι τα προβλήματα στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, κατά το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, καθώς η διέλευση μικρών φορτηγών και οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα και προϊόντα, πραγματοποιείται μετ΄ εμπορίων και με καθυστερήσεις.

Μετά από το έργο της προσβασιμότητας που περιλαμβάνει το στένεμα του πλάτους του πεζόδρομου με την επέκταση πεζοδρομίων για τη διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ και την τοποθέτηση οδηγών όδευσης στην επιφάνειά τους, έρχονται στο προσκήνιο μεγάλα προβλήματα. Εκτός της αισθητικής υποβάθμισης κεντρικών εμπορικών δρόμων, όπως έχουν υποστηρίξει αρκετοί κάτοικοι και επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, έρχεται στο προσκήνιο και η μη εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης κατά τις ώρες τροφοδοσίας, αφού οι ράμπες αναγκαστικά(!) καταλαμβάνονται από μικρά φορτηγά.

Το φωτογραφικό υλικό που παραθέτει η “Κοινή Γνώμη” περιγράφει την κατάσταση που συναντάται καθημερινά στις οδούς Πρωοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού, αφού προφανώς οι εσοχές δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν και η μεταφορά των εμπορευμάτων καθίσταται αδύνατη έως και επικίνδυνη για οδηγούς, πεζούς και ΑΜΕΑ. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας είναι να προκαλούνται συνεχώς παράπονα και οι οδηγοί των φορτηγών να καθυστερούν την παράδοση των πακέτων στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή προβληματίζει έντονα, καθώς αναμένεται καλοκαίρι και οι ανάγκες για τροφοδοσία θα είναι αυξημένες, άρα, αυξημένος και ο όγκος των μεταφορών.

Για όλα τα παραπάνω, χρήσιμο είναι η νέα Δημοτική Αρχή να βρει και να εφαρμόσει λύσεις και μάλιστα το ταχύτερο.