Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους 1.400 επισκέπτες από το Ισραήλ στο λιμάνι της Ερμούπολης

Στη Σύρο το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Crown Iris

Το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris με 1.400 επισκέπτες από το Ισραήλ υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ τόσο για την άφιξή του, όσο και για την πολύωρη παραμονή του, λήφθηκαν ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική άφιξη κρουαζιέρας πολυτελείας στη Σύρο τη φετινή σεζόν, με τους επιβαίνοντες επισκέπτες (1.380 Ισραηλινής καταγωγής και 20 άλλων εθνικοτήτων) να έχουν αποβιβαστεί από νωρίς το μεσημέρι στην πόλη προκειμένου να περιηγηθούν στην “καρδιά” της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκτός του ανωτέρω αριθμού επισκεπτών, το κρουαζιερόπλοιο σημαίας Παναμά, έχει περί τα 564 άτομα πλήρωμα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Ερμούπολης στη 1 το μεσημέρι, μετά από την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για την ασφάλεια των επιβαινόντων του.

Συγκεκριμένα, στη Σύρο έφθασε κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών το πρωί της Τρίτης, ώστε να ελέγξει τη λιμενολεκάνη της Ερμούπολης με ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο της πρόσδεσης του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου πραγματοποιεί συστηματικά ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή εντός κι εκτός λιμένα. Επιπλέον, έλεγχο πραγματοποίησε και ομάδα πυροτεχνουργών όπως και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη θέση “Νησάκι”.

Να σημειωθεί πως, εγκαίρως είχαν ενημερωθεί οι πολίτες της Σύρου ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τον χώρο στάθμευσης, ενώ ακόμη λήφθηκαν επιπλέον απαγορεύσεις για τη μη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων, στον χώρο πλησίον του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος και χρησιμοποιήθηκε για την άνετη και ασφαλή αποβίβαση κι επιβίβαση των επισκεπτών.

Το Crown Iris που είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί η Σύρος στο λιμάνι της, παρέμεινε ως και τις οκτώ το βράδυ, οπότε και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία άκρως ποιοτική άφιξη κρουαζιέρας στη Σύρο, ο εμπορικός κόσμος της οποίας πολλάκις έχει εκφραστεί θετικότατα για τέτοιες δρομολογήσεις πολυτελούς κρουαζιέρας, τις οποίες και οφείλει να εξυπηρετεί διατηρώντας σε λειτουργία τα καταστήματα, από τα οποία οι επισκέπτες επιλέγουν δώρα κι ενθύμια, ενισχύοντας την τοπική αγορά.