Συναντήσεις σε Νεώριο, Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Επιμελητήριο Κυκλάδων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συμφωνίες και εξελίξεις για τη Σύρο παρουσία Πρωθυπουργού

Σημαντικός σταθμός για τον ίδιο, το Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα και η διαπίστωση του σύγχρονου τρόπου λειτουργίας του εκπαιδευτικά

Παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύρο υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και πολλών πλευρών που εκπροσωπούν σε πολλά επίπεδα το νησί, με τις συνεργαζόμενες πλευρές να “πυροδοτούν” σημαντικές εξελίξεις σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και περιβαλλοντικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις στο νησί, επισφραγίζοντας ουσιαστικά με την παρουσία του συμφωνίες που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν προς όφελος της Σύρου. Πέραν των επιχειρηματικών συνεργασιών της σημερινής διοίκησης του Νεωρίου με άλλες πλευρές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής διεθνώς, μέσα από την υπογραφή αρκετών συμφωνιών στη Σύρο, η ΟΝΕΧ αναπτύσσει συνεργασία με διάφορες σημαντικές πλευρές, όπως ενδεικτικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, λειτουργώντας με εξωστρέφεια, προκειμένου να επενδύσει παράλληλα στην προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων και κυρίως, στον τομέα της ενέργειας.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις διαδοχικές επαφές και συναντήσεις που πραγματοποίησε ακολουθούσαν και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς επίσης κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες όπως ο Χρήστος Καφτηράνης. Παρούσα στις συναντήσεις ήταν και η μέχρι πρότινος Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής, Βίκυ Λοΐζου, ενώ συζήτηση με τον Πρωθυπουργό είχαν ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος.

Επιβράβευσε τον νέο τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα

Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύρο αποτέλεσε το Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα, με τον ίδιο να επικροτεί και να συγχαίρει την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα για την ανταπόκρισή της στον νέο τρόπο λειτουργίας των σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνοντας στο Σχολείο έκανε αναφορά στις “καινοτομίες που εισάγονται στη φιλοσοφία λειτουργίας των σχολείων, στα σχολικά προγράμματα και στη λειτουργία Εργαστηρίων Δεξιοτήτων”, που όπως επεσήμανε, “ευθυγραμμίζουν το σχολείο με τις επιταγές του 21ου αιώνα”.

“Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι η σημαντικότερη παρέμβαση που κάναμε στο σχολείο, και δίνουμε δυνατότητα για αυτονομία στους δασκάλους, στο σχολείο”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας παρακάτω πως, “Η πολιτική μας πάντα ήταν να ενισχύουμε τις διευθύνσεις των σχολείων και πιστεύω ότι εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα πώς πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο και να μη χρειάζεται να παίρνετε την άδεια του Υπουργείου Παιδείας για οποιαδήποτε καινοτομία θέλετε να εισάγετε”. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, “Στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν πολύτιμες δεξιότητες και να αποκτήσουν τριβή με σημαντικές θεματικές για τη ζωή και την κοινωνία, ήδη από τα χρόνια του νηπιαγωγείου”.

Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα μαθαίνουν προγραμματισμό (coding), συμμετέχουν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και ανακύκλωσης, παρακολουθούν εργαστήρια που εστιάζουν σε βιβλία σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το 1922, ενώ συμμετέχουν και στη δράση “Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο”, την οποίαν διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη παιδιά κι εκπαιδευτικούς καθώς στο συγκεκριμένο Σχολείο και οι έξι τάξεις υλοποιούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που έχουν θεσμοθετηθεί και οι υποθεματικές τους, που εντάσσονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε διάφορα στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυμαίνονται από την Οδική Ασφάλεια και τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση έως τις Φυσικές Καταστροφές και την Πολιτική Προστασία και από την STEM Εκπαιδευτική Ρομποτική και την Επιχειρηματικότητα έως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εθελοντισμό.

Αναγνώρισε πρόοδο και ανάπτυξη στο Νεώριο

Επόμενος σημαντικός σταθμός για τον Πρωθυπουργό αποτέλεσε η επίσκεψή του στο Νεώριο της Σύρου, στις εγκαταστάσεις του οποίου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας και στελέχη της Διοίκησης, καθώς επίσης το Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου.

Ο ίδιος ξεναγήθηκε πρωτίστως στους χώρους του ναυπηγείου, παρατηρώντας κάθε βήμα στην παραγωγική διαδικασία, ενώ αμέσως μετά απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του Νεωρίου που είχαν συγκεντρωθεί σε ανοικτό χώρο.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία, του επενδυτή, των εργαζομένων, της Περιφέρειας, όλων των τοπικών φορέων, επισκέπτομαι σήμερα ένα ναυπηγείο το οποίο πραγματικά σφύζει από ζωή. Δεν νοείται Σύρος χωρίς ναυπηγείο. Συνεισφέρετε περίπου το 15% του ΑΕΠ του νησιού και παραπάνω από 500 καλές θέσεις εργασίας, με τεχνίτες, προκομμένους ανθρώπους, οι οποίοι δουλεύετε σε ένα κλάδο ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την πατρίδα μας” υπογράμμισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας παρακάτω για την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το ναυπηγείο.

“Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στην Σύρο, όταν ακόμα το ζήτημα των Ναυπηγείων παρέπαιε, την ανησυχία στα μάτια των εκπροσώπων των εργαζομένων. Τότε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας και το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο υπήρχε για το Νεώριο, είχα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια έτσι ώστε το Ναυπηγείο εδώ της Σύρου να λειτουργήσει και πάλι” σχολίασε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας τη χαρά του μάλιστα για την αναγνώριση του έργου του Νεωρίου και από Έλληνες πλοιοκτήτες. “Μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται εδώ στην Σύρο. Για την παραγωγικότητά σας, για την ταχύτητα, για την ποιότητα της δουλειάς σας. Και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για την εθνική οικονομία. Δεν γίνεται η χώρα μας να έχει τον μεγαλύτερο ελληνόκτητο στόλο στον κόσμο και ταυτόχρονα να μην έχει ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία” τόνισε, λέγοντας παρακάτω πως, στη Σύρο, το Νεώριο “τα έχει καταφέρει”.

“Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν βάζατε εσείς οι εργαζόμενοι πρώτοι πλάτη. Χρειάστηκε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Κόψαμε γόρδιους δεσμούς, προβλήματα τα οποία έρχονταν από το παρελθόν. Τα λύσαμε και σήμερα αυτό το οποίο βλέπω, ένα ναυπηγείο γεμάτο πλοία να περιμένουν, πολλούς εργαζόμενους, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και τα πιο σύνθετα προβλήματα μπορούν να λύνονται” πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως, η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο οραματίζεται την ανάπτυξη της Ελλάδας. “Πάνω από όλα όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για καλές δουλειές. Και πόσω μάλλον σε ένα νησί σαν την Σύρο, με μία τόσο βαριά ιστορία των ναυπηγείων ταυτισμένη με την ιστορία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων” ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχόμενος παρακάτω το Νεώριο να συνεχίσει να κινείται σε αναπτυξιακή τροχιά με σεβασμό στο περιβάλλον. “Εύχομαι στη διοίκηση να εξακολουθεί να επενδύει στο ναυπηγείο, να κάνουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις έτσι ώστε η δουλειά αυτή, η βαριά δουλειά, να γίνεται όσο πιο φιλική προς το περιβάλλον και ξέρω ότι έχουν γίνει δουλειές σε αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενος πως, με τη σειρά της η κυβέρνηση, “θα στηρίξει σε όλες τις κατευθύνσεις”.

Τον Πρωθυπουργό ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, αναγνωρίζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθεια που ο ίδιος ανέπτυξε μαζί με τους εργαζόμενους του Νεωρίου, επενδύοντας στο ναυπηγείο της Σύρου. Επίσης, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους, εκφράστηκε με θετικά λόγια προς τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνης Χατζαντώνης, τονίζοντας την αξία της “αναγέννησης” του Νεωρίου, το οποίο προσφέρει θέσεις εργασίας.

Αμέσως μετά, στο πλαίσιο κλειστής συνάντησης στα γραφεία της ONEX επισφραγίστηκε η συνεργασία της εταιρείας με την Arab Shipbuilding and Repair Yard από το Μπαχρέιν “σε σειρά δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”.

Επιπλέον, επισφραγίστηκε και η σύμπραξη των εταιρειών Ocean Energy, ΕΤΒ Energy Technologies and Biofuels και ONEX για την ανάπτυξη Πρωτοτύπου ασφαλούς κυματικής ενέργειας” (Wave Energy Pilot Program, WEPP), η οποία όπως γνωστοποιήθηκε, “μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη μετάβαση στην πράσινη ηλεκτροπαραγωγή, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές οι οποίες σήμερα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ορυκτά καύσιμα”.

Επένδυση στην επαγγελματική εκπαίδευση για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Πρωθυπουργού στο Νεώριο, υπογραμμίστηκε και η αξία της πρωτοβουλίας “για την κυβερνητική στήριξη της εκπαίδευσης νέων εργαζομένων για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση”, η οποία και θα υλοποιηθεί μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργου Βούτσινου, και την ONEX Neorion Shipyards.

“Υπάρχει ένα πλήρως μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση” ανέφερε σχετικά ο ο κ. Βούτσινος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα πως, “Στόχος είναι να βρούμε τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, κι ένας από τους σπουδαιότερους μοχλούς ανάπτυξης είναι το εξειδικευμένο προσωπικό”. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο ίδιος επανέλαβε πως, “έχουν επιλεγεί οι ειδικότητες, όπως ελασματουργοί, σωληνουργοί και οξυγονοκολλητές, οι οποίες παρέχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές αμοιβές”. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, “στόχος είναι να ιδρυθεί στη Σύρο η πρώτη σχολή κατάρτισης επιπέδου 3, σε συνεργασία με το ναυπηγείο του Νεωρίου”.

Συνεργασία ONEX με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Άκρως σημαντική χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη συνεργασία της ONEX μέσω του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Καινοτομίας και Τεχνολογίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την υπογραφή του σχετικού συμφώνου συνεργασίας που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ξεναγήθηκε στους χώρους που θα λειτουργήσει το Κέντρο (κτίρια Νικολούζου όπισθεν πρώην σούπερ μάρκετ Νεωρίου), εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το ακίνητο και τον τρόπο που αυτό σταδιακά διαμορφώνεται εσωτερικά.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι ο βασικός ακαδημαϊκός εταίρος του Κέντρου όπως ειπώθηκε κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Πρυτάνισσα, κα Χρυσή Βιτσιλάκη. Η ίδια εξέφρασε τη χαρά της για την εν λόγω συνεργασία, με τον Πρωθυπουργό μάλιστα να σημειώνει τα θετικά αποτελέσματα της αξιολόγησης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, το οποίο είναι μέσα στα πρώτα οκτώ της χώρας με σπουδαίο ακαδημαϊκό έργο.

Αιτήματα από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Αμέσως μετά από μία σύντομη επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, ο Πρωθυπουργός περπατώντας την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έφθασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου και τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας.

Στην κλειστή συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου εκφράστηκαν αιτήματα του Δήμου αναφορικά με σοβαρές υποθέσεις της Σύρου.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε μετά το πέρα της συνάντησης ο Δήμος, μέσω ανακοίνωσης, ειπώθηκαν από τον κ. Λειβαδάρα τα ακόλουθα. “Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έγκριση της τροποποίησης της Πολεοδόμησης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ», ως προς τις χρήσεις γης, ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση τμήματός του στο Δήμο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία Πανεπιστημίου στον συγκεκριμένο χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, που επηρεάζει τα νοικοκυριά, αλλά και την λειτουργία των Δήμων, εστίασε κατά κύριο λόγο στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑ-Σύρου, όπου η επιπρόσθετη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι δυσβάσταχτη για την επιχείρηση και αιτήθηκε την χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές το αυξημένο κόστος παραγωγής νερού. Αναφέρθηκε εκτενώς στη χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεως οικοδομικών αδειών από το Υπουργείο Πολιτισμού και συζητήθηκαν τρόποι επίσπευσης των διαδικασιών αυτών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα έγκρισης του Πολεοδομικού της Ερμούπολης και των Προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με έμφαση στην Δράση Ηλεκτροκίνηση στους Δήμους και στην μελέτη για την Ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης του έργου Αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχείου και Επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και στο θέμα των Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών μεταφορών, στην πορεία του Τουρισμού στο νησί, στην αύξηση των τιμών των καυσίμων και στην ανάγκη προσλήψεων σε Δομές Υγείας και Παιδείας”.

ΦΠΑ νησιών, Μεταφορικό Ισοδύναμο και μεταφορές από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Επόμενη επίσκεψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτέλεσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος, Γιάννης Ρούσσος.

Και η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν επετράπη η είσοδος στα ΜΜΕ καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών. Ωστόσο, το σημαντικό περιεχόμενο της συζήτησης, γνωστοποίησε το Επιμελητήριο με ανακοίνωσή του. Τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης έχει ως εξής: “Σχετικά με τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τις Κυκλάδες έγινε συζήτηση πάνω στα θέματα α) Φ.Π.Α.-Επαναφορά ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών, β) Χωροταξικός & πολεοδομικός σχεδιασμός, γ) Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα, δ) Υποδομές Υγείας στο Νομό Κυκλάδων και ε) Μεταφορές-Ακτοπλοϊκό και παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό αναλυτικό υπόμνημα”.

Τέλος, ο Γιάννης Ρούσσος ζήτησε “την αρωγή του Πρωθυπουργού στην προσπάθεια που ξεκινά το Επιμελητήριο Κυκλάδων να φανεί χρήσιμο σε μεγάλο αριθμό μελών του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Ζήτησε επίσης τη στήριξή του για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες”, λαμβάνοντας τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη για την στήριξη τους.

Μελέτη για τον βυθό της Σύρου από το ΕΛΚΕΘΕ

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωστοποιήθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου πως τελικώς, η μελέτη – έρευνα για τον βυθό του λιμένα της Ερμούπολης θα γίνει από το ΕΛΚΕΘΕ, στο πλαίσιο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με την ONEX. Το ΕΛΚΕΘΕ επελέγη αντί του Πολυτεχνείου της Κρήτης που ήταν αρχικώς η επιλογή της Περιφέρειας, δεδομένης της σχετικής “απαίτησης από την τοπική κοινωνία της Σύρου”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στα γραφεία της ΠΝΑι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εν λόγω μελέτη αναμένεται “να αποτυπώσει τις συνέπειες των διάφορων χρήσεων σε βάθος δεκαετιών και να δρομολογηθούν οι όποιες ενέργειες αποκατάστασης κριθούν αναγκαίες”.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως υπεγράφη εταιρική συμφωνία της ONEX με την Interamerican για την κάλυψη περιστατικών που χρήζουν αερομεταφοράς και αεροδιακομιδής σε Νοσοκομεία της Αθήνας.

Σημειώνεται τέλος, πως, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στη Σύρο επισκέφθηκε και την ομάδα βόλεϊ FOINIKAS ONEX, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αθλητών στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.