Παραλύουν τη χώρα οι επαγγελματίες για το νέο φορολογικό

  • Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2023 - 18:59
  • /   Eνημέρωση: 10 Νοε. 2023 - 7:47

Με ξεσηκωμό απαντούν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μετά από κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι επαγγελματίες αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 13:00, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και την κήρυξη πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά μας την ίδια μέρα.

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής»

Παράλληλα, θα συντονίσουν τη δράση τους με τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους. Επίσης θα συλλέξουν υπογραφές διαμαρτυρίας των μελών όλων των φορέων και την αποστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποφάσισαν επίσης τη δημοσιοποίηση των θέσεών τους με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το συντονισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ποιοι συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των επαγγελματιών, «η κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού».

Σημειώνεται πως στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Μενέλαος Γαρδικιώτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Επιμελητών Ελλάδας Αθηνά Τραχήλη, το μέλος του ΔΣ της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ) Χρήστος Δανιάς, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνάς Νίκος Κουγιουμτζής, ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας Ιωάννης Καραμπούλης και ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιου Πατούλη, Θεόδωρος Μπαρμπούρης,